Oprindelse: AMA
1) Rugmel, gær og æblemost blandes og stilles lunt. 2) Durum og hvedemel blandes sammen med AMA Bagning. 3) Rugmel blandingen tilsættes efter 30 min og de to blandinger røres godt sammen. 4) Salt og vand tilsættes og det hele arbejdes godt igennem til en glat og smidig dej, der slipper bord og hænder. 5) Brødet formes og hæver under klæde i 1 time. 6) Brødet ridses med en kniv, pensles med AMA Flydende Original og drysses med salt. 7) Bag brødet i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30-35 min. 8) Afkøl på en rist og lad hvile i 15 min. før det nydes lunt. 9) Fryseegnet
Tips: Brødet kan også laves til flere små brød eller 2 mellemstore, runde brød
200g durum hvedemel 500g hvedemel 100g AMA Bagning 2 dl æblemost 50g rugmel 10g gær 20g salt 300g lunkent vand