Oprindelse: AMA
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt de andre ingredienser undtagen skinke og ost og ælt dejen grundigt til den er smidig og elastisk.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse (ca. 30 min.).
Slå dejen ned og del den i 12-14 stykker. Fordel skinke og ost på stykkerne og form dem til boller.
Sæt dem på en bageplade med sammenføjningen nedad på bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 40 min.
Pensl med sammenpisket æg og drys evt. en smule groft mel på toppen. Bag dem 12-15 minutter i en 220° forvarmet ovn (varmluft 200°).
Tip. Bollerne kan fryses, men sørg for at de kun ligger i et lag i fryseposen. Ellers bliver de lidt flade. Tø bollerne op og sæt dem i en forvarmet ovn (180 grader alm. ovnvarme) i ca. 5 min.
3 dl lunkent vand (ca. 37°) 50 g gær ca. 300 g hvedemel 100 g fuldkornshvedemel 75 g rugmel eller grahamsmel 50 g AMA Bagning (stuetemperatur) 1 tsk. salt 1 tsk. honning 1 æg 150-175 g kogt skinke i strimler 75–100 g ost i små tern