Oprindelse: AMA
Rist frø og kerner på en tør pande til de begynder at springe. Hæld dem over på en tallerken og lad dem køle helt af. Opløs gæren i vandet og rør A-38 eller yoghurt i. Tilsæt AMA Flydende, salt, tranebær og hvid hvedemel og rør til dejen er glat. Rør hvedemelet i lidt ad gangen og hold evt. en smule tilbage, så dejen ikke bliver for fast. Smør en stor skål med AMA Flydende (så slipper dejen nemmere skålen efter hævning). Kom dejen i skålen, dæk med film og sæt den i køleskabet natten over (eller højest 1 døgn). Tag dejen ud 30 min. inden du skal bruge den. Form dejen på et meldrysset bord, til en firkant, der er ca. 3 cm høj. Skær den ud i 16 små firkanter, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket i 1-1½ time. Pensl med æg og bag bollerne 20-24 minutter i en 200° forvarmet ovn. (almindelig ovn) AMA tips: 1. Når dejen får lov til at koldhæve i minimum 12 timer, udvikler smagen sig og krummen i det færdige brød får en sej struktur. 2. Du kan også bruge andre former for tørrede bær eller frugter i stedet for tranebær. Rosiner, tørrede papaya stykker eller kokosflager giver en ny og spændende smag. 3. Bollerne kan enten spises som de er, som tilbehør til en fyldig salat, eller de kan deles og bruges til en madpakkesandwich med ost eller pålæg.
25 g hørfrø 50 g sesamfrø 50 g græskarkerner 50 g gær 2 dl koldt vand 2 dl A-38 eller yoghurt naturel 1/2 dl AMA Flydende 2 tsk. salt 50 g tørrede tranebær, hakket groft 350 g hvedemel af hvid hvede (eller fuldkornshvedemel) ca. 120 g hvedemel Til pensling: Sammenpisket æg