Oprindelse: AMA
Hæld sukkeret i en skål og rør det godt sammen med æggehviderne til en grød.
Herefter arbejdes sukkergrøden godt ind i råmarcipanen til en ensartet masse, som lægges i køleskabet 1 time.
Massen trilles ud til en tyk pølse og deles i 10 stykker, som hver trilles cigarformet i et lag mandelflager. Tryk hvert enkelt stykke med håndroden.
Formes som horn på bagepladen som er dækket med bagepapir.
Mandelhornene bages ca. ved 210 grader (alm. ovnvarme) i ca. 8-10 min. midt i ovnen til de er lysgyldne. Sæt en ekstra plade under, så kagerne ikke bliver for mørke i bunden.
Temp. og tid er vejledende, så vær forsigtig med ikke at bage mandelhornene for meget!
Mandelhornene afkøles helt inden bunden dyppes i Odense chokoladeovertræk.
Smelt chokoladen over vandbad. Dyb bunden af mandelhornene og placer dem på et stykke plastik. Det giver en blank chokoladeoverflade.
Tips. Er meget velegnet til opbevaring på frost.
Julekonfekt.
Hvis du har rå marcipan i overskud så prøv følgende himmerigsmundfuld.
Sæt en ½ dl svesker skåret i mindre stykker i blød i cognac natten over.
Bland dem næste dag med råmarcipanen.
Form dem i passende stykker.
Overtræk med chokolade og sæt en smuttet mandel eller kandiserede violer på toppen af hvert stykke.