Oprindelse: AMA
Hak AMA Bagning sammen med mel, finthakkede mandler, kartoffelmel, sukker og vaniljekorn og smuldr det med fingrene, til blandingen ligner revet ost. Saml dejen med ægget, og ælt hurtigt sammen til en ensartet dej på et meldrysset bord. Dejen hviler ½ time i en plasticpose i køleskab Del dejen i 3 lige store dele. Ælt fyld efter ønske i hver dejklump, og tril dem derefter dejen ud til små kugler på størrelse med en lille valnød. Sæt kuglerne på en smurt bageplade, og tryk en mandel godt ned i hver kage. Kagerne bages øverst i en 200 grader forvarmet ovn (almindelig ovnvarme) i ca. 10-12 min. alt efter størrelse på kagerne. Bages til de er gyldne. Hold øje med ovnen. Tip. *I stedet for at lave kugler af dejen kan du også vælge at lave en dejpølse, som du ruller i perlesukker. Læg dejpølsen på køl 1 -2 timer, og skær den ud i tynde skiver på ca. ½ cm . Kagerne bages ca. 7-10 min. ved 200 grader (almindelig ovnvarme).
1 grunddej 4 forskellige slags småkager Grunddej: 250 g AMA Bagning 250 g sukker 250 g hvedemel 250 g kartoffelmel 50 g finthakkede mandler Kornene fra 1 stang vanille 1 æg. (str. L) Pynt: Ca.150 g smuttede mandler i alt til de tre slags kager. Småkage 1: Grunddej Mandler som pynt Småkage 2: Grunddej 50 g finthakket chokolade eller 1 spsk. kakao Mandler som pynt Småkage 3: Grunddej 50 g finthakkede tranebær Mandler som pynt Småkage 4*(se tips): Grunddej 1 spsk. kakao (perlesukker)