Oprindelse: AMA
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt AMA Flydende, sukker, salt ,æg og mel. Ælt dejen godt igennem på røremaskine til den bliver blød. Tilsæt til allersidst de hakkede valnødder. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, til den bliver glat og elastisk. Hæld dejen over i en ren skål smurt med AMA Flydende, så slipper dejen meget nemmere skålen. Stil dejen til hævning med et viskestykke over i 20 min. Hæld dejen ud på en melet bordplade, del den i to stykker og tril dem til pølser, som hver deles i 12 stykker. Form pølserne til ringe, og fæstn enderne godt sammen. Glat sammenføjningerne med lidt vand og stil dem på plader, der er godt smurte med AMA Bagespray. Hvis du bruger bagepapir på pladen er det alligevel en god ide at spraye med AMA Bagespray, så dejringene ikke hænger i, når du skal løfte dem over i kogevandet. Ringene stilles til hævning tildækket i ca. 30 min.
Bring en stor gryde med 3-4 l vand i kog og kog 3-4 ringe af gangen i ca. ½ min. på hver side. Sæt ringene tilbage på bagepladen og pensl med sammenpisket æg .Drys evt. med sesam eller birkes.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader alm, ovnvarme (varmluft 180) i ca.- 20 - 25 min.
Afkøler på bagerist.
Servering
Sæt en skål med smøreost naturel på bordet med små skåle omkring med f.eks. friske hindbær, blåbær, eller jordbær (sidstnævnte skåret i skiver ) og lad så gæsterne selv komponere deres minibagels med fyld.
Tips. Du kan variere bagels på mange forskellige måder. Du kan bage store bagels (denne portion giver 12 store bagels) og bruge dem som sandwich. Prøv f.eks. at tilsætte dejen revet ost, eller soltørrede tomater, rosiner, chili, tørrede tranebær eller tørrede blåbær. Forslag til fyld: F.eks. salat, røget laks eller skinke og en lækker dressing.
3 dl lunkent vand 25 g gær 2 spsk. AMA Flydende 1-2 spsk. sukker 1 tsk. salt 50 g hakkede valnødder eller mandler 1 æg + 1 æg til pensling ca. 550 g hvedemel
Fyld Smøreost naturel F.eks,jordbær, hindbær og blåbær
Evt. sesam eller birkes til drys.
En stor gryde med vand til kogning.