Oprindelse: AMA
Begynd med at riste solsikkekernerne på en tør pande. Afkøl kernerne.
Udrør gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser (vent med at tilsætte chokolade til de sidste min. af æltningen) Ælt dejen godt igennem, det gøres nemmest på en røremaskine. Sæt dejen til hævning ca. 1½ time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i 4 stykker og rul den til pølser (ca. 35 cm) - kom lidt AMA Flydende på fingrene, så er dejen meget nemmere at rulle. Skær dejpølserne ud i 24 stykker. Form hver stykke til et minibrød. Sættes på en smurt bageplade (brug AMA bagespray) og sættes til efterhævning med et viskestykke over. Hæver til dobbelt størrelse.
Bages ved 200 grader alm. ovnvarme i ca. 15-20 min (varmluft 190 grader.) Hvis du bruger bagetermometer, skal kernetemperaturen være 93-96 grader, når brødene er bagt. Sættes på en bagerist.
Tips. Pak hvert brød ind i husholdningsfilm, mens brødene endnu er meget varme, det holder på fugten. Lad herefter brødene fortsat afkøle (med film) på bageristen. Fyld nogle fryseposer med de indpakkede brød, og læg dem i fryseren. Så har du en lille overraskelse at fylde i madpakken til senere brug..
ca. 3 dl lunkent vand 25 g gær 1 tsk. salt 1 spsk. rørsukker 1½ spsk. kakao 2 spsk. AMA Flydende 200 g groft rugmel ca. 250 g hvedemel 50 g solsikkekerner 100 g hakket chokolade