Oprindelse: AMA
Brun nakkefileten i AMA Flydende og kassér stegefedtet. Læg kødet i et ovnfast fad eller en stegeso. Krydr med salt og peber og kom pillede skalotteløg, hakket hvidløg og krydderurter ved. Skræl knoldsellerien og skær den og æblerne i grove tern. Læg dem ved kødet, hæld cider over og dæk fadet med folie/læg låget på. Sæt fadet i ovnen ved 125°C i 4 timer. Si evt. stegeskyen over i en gryde, skum fedtet af og kog ind til konsistensen er som tynd sirup. Der skal være 1½ dl indkogt sky. Hvis der er for lidt, kan du supplere med ekstra cider. Skær kødet i skiver, hæld skyen over, drys med persille og server med rugbrød, kartofler eller kartoffelmos.
Tip. I stedet for at koge stegeskyen ind, kan du jævne skyen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand.
INGREDIENSER
1 nakkefilet, ca. 1 kg AMA Flydende Original 8-10 skalotteløg 2 fed hvidløg 6-8 salvieblade 2-3 timiankviste 1 lille knoldselleri 4 røde æbler ¼ liter æblecider (suppler evt. med ekstra cider) Salt, peber persille
Tilbehør: rugbrød, kartofler eller kartoffelmos