Oprindelse: AMA
Lun A-38 forsigtigt med AMA Bagning. Rør den opløste gær i når blandingen er fingervarm (ca. 37°C). Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele roligt, men grundigt sammen (ca. 10 min.) til en ensartet dej - gerne på maskine.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 90 min.
Rør dejen sammen, og fordel den i en smurt brødform (ca. 2 l). Glat overfladen med en våd dejskraber, prik overfladen med en gaffel og drys evt. med et lag solsikkekerner.
Pres let på kernerne, så de kommer til at hænge fast i dejen.
Lad brødet efterhæve lunt og tildækket til dejen når kanten af formen.(ca. 60 min)
Bag brødet i en 200° forvarmet ovn i 15 min. Skru ned til 175° og bag brødet i ca. 50-60 min. eller til kernetemperaturen er 93°- 96 grader. Temperaturen kan du måle med et ganske almindeligt stegetermometer.
Tak straks brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.
Tip. Brødet er lettest at skære, når det er helt afkølet. Ellers klistrer det til kniven. Vil du have en dejlig sprød skorpe, kan du pakke brødet ind i husholdningsfilm, men brødet stadig er lunt
5 dl l A-38 50 g gær (udrørt i 1 dl vand) 450 g rugmel 150 g hvedemel 50 g AMA Bagning 125 g solsikkekerner 2 tsk. salt 1 tsk. honning eller mørk sirup Evt. pynt: solsikkekerner