Oprindelse: AMA
Læg halvdelen af æggene i en skål med løgskaller fra henholdsvis rødløg og zittauerløg og hæld kogende vand over. Lad dem trække indtil dejen har forhævet.
Rør gæren ud i lun mælk.
Tilsæt salt, sukker, appelsinskal og æg.
Smuldr AMA Bagning i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig.
Lad dejen den hæve lunt i 30 min.
Ælt dejen let igennem, del den i tre og tril til tre lange pølser.
Flet brødet og flet æggene ind i dejen.
Læg brødet på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og lad det hæve lunt i 30-45 min.
Bag brødet ca. 20 min. ved 200°C.
Server brødet lunt og nyd de næsten hårdkogte æg til.
Tips: Æggene kan udelades.
(1 stort brød med æg)
4-6 æg Løgskaller fra zittauerløg og rødløg 50 g gær 2 dl lun mælk 1 tsk salt 50 g sukker Revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin 1 æg 125 g Ama Bagning Ca. 600 g hvedemel 1 sammenpisket æg til pensling