Oprindelse: AMA
Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt, salt, fuldkornsmel og grahamsmel. Rør det godt sammen til der ikke er klumper, og tilsæt AMA og æg. Rør det meste af hvedemelet i og ælt til dejen er smidig, men fast og slipper skålen. Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse ca. 45 minutter. Slå dejen ned og rul den ud til et rektangel på ca. 40x20 cm. Skær 14-16 rektangulære stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve lunt under et fugtigt klæde i ca. 30 minutter. Pensl med saltvand og bag dem i forvarmet ovn ved 225° (alm.ovn) til de er let gyldne – 10-12 minutter.
Tip til fyld: Rist eller grill bollerne. Skær dem igennem og smør dem med pesto. Læg tomatskiver, mozzarellaost, sprød bacon og basilikumblade i. Drys med salt og peber og pres dem godt sammen. Pak dem i papir og brug dem i en lækker madpakke fx suppleret med friske, sprøde grønsagsstænger og frugt.
3 dl mælk (opvarmet til ca. 37°) 25 g gær 1 tsk. salt 150 g fuldkornsmel 50 g grahamsmel 3 spsk. AMA Flydende 1 sammenpisket æg ca. 475 g hvedemel
Til pensling: saltvand