Oprindelse: AMA
Blend peberfrugterne og tilsæt lunt vand til du har 3 dl *væske i alt. Opløs gæren i væsken. Tilsæt de andre ingredienser og ælt dejen grundigt til den er smidig og elastisk. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse (ca. 30 min.). Slå dejen ned og del den i 12-14 stykker. Form dem til boller. Sæt dem på en bageplade på bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 40 min. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med tørret oregano eller nigellafrø på toppen. Bag dem 12-15 minutter i en 220° forvarmet ovn (varmluft 200°). AMA tips: 1)Hvis du ruller bollerne flade og ovale med en kagerulle inden du lader dem hæve sidste gang, er de perfekte til sandwichboller eller anderledes burgerboller. 2) Kom lidt AMA Flydende på håndfladerne, når du former bollerne, så går det meget nemmere.
2 røde peberfrugter Vand* 50 g gær 1 tsk. salt ½ dl AMA Flydende 1 æg 300 g hvedemel 100 g fuldkornshvedemel 75 g grahamsmel Til pynt: Sammenpisket æg til pensling evt. oregano eller nigellafrø til pynt