MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Pebernødder
Pebernødder
Oprindelse: AMA
400
stk
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
Æltet dej:
Sørg for at AMA bage har stuetemperatur, inden du begynder.
Rør AMA bage og sukker godt sammen. Bland krydderier godt sammen med melet (hold lidt af melet tilbage).
Rør melet sammen med mælken i AMA- sukkerblandingen. Dejen æltes til en smidig dej med resten af melet og lægges i køleskabet en time inden udrulning.
Del dejen i 4 portioner og tril dem til fingertykke pølser, som skæres i små stykker og trilles til kugler. Sættes på en plade med bagepapir og bages øverst i ovnen ca. 10-12 min. på 200 grader alm.ovn. Lad pebernødderne køle af på bagepapiret på en rist.
Opbevares i lufttæt kagedåse.
Tip:
Du kan evt. fryse halvdelen af dejen, og overraske med en pebernødde-bagedag hen i december. Sørg for at fryse dejen i en flad pakke, så tør den hurtigere op.
Mus - Juleleg med pebernødder
Læg en række pebernødder på bordet. En i selskabet går udenfor døren, og de øvrige udnævner én pebernød i rækken til "mus". Personen udenfor døren kommer ind igen, og må spise af pebernødderne i rækken, indtil "musen" vælges. Så råber de øvrige deltagere "MUS", og personen må ikke få flere pebernødder. Så er det en ny persons tur til at gå udenfor.
INGREDIENSER
125 g AMA bage
250 g sukker
2½ dl mælk
1 tsk. hjortetaksalt
¼ tsk. stødt hvid peber
2 tsk. kardemomme
ca. 650-700 g hvedemel
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/pebernoedder.aspx
Frydensberg og Co