Oprindelse: AMA
”Pindemadder”:
Del mørbraden i 3 dele på langs. Skær hver del i 2 strimler, også på den lange led og del disse på midten, så du har 12 lange strimler i det hele.
Rør honning, AMA Flydende, ketchup, presset hvidløg og salt sammen og vend strimlerne heri.
Steg dem på en varm pande eller wok i 4-5 minutter og lad dem køle lidt af.
Træk strimlerne på spid. Brug fx spisepinde som spid. De er gode at holde på for små fingre, og man stikker sig ikke på dem.
Perlespelt:
Skyl perlespelten og kog i rigeligt, letsaltet vand i ca. 12 minutter. Hæld det overskydende vand fra.
Steg halve cherrytomater, løg og hvidløg i AMA Flydende på en pande i ca. 3 minutter. Tilsæt persille og vend det i den kogte perlespelt sammen med appelsinsaften. Vend rundt og server med de friske babyspinatblade på toppen.
Tip: Er der spyd til overs er de gode i madpakken. Speltsalaten er også rigtig god dagen efter som fx fyld i tortilla pandekager eller ulvepakkerne sammen med lynstegt, strimlet oksekød eller kyllingefilet og lidt sød chilidressing.
”Pindemadder”: 1 svinemørbrad (ca. 600 g) 2 spsk. honning 2 spsk. AMA Flydende 2 spsk. ketchup 1 fed presset hvidløg 1 tsk. salt Perlespelt: 250 g perlespelt (eller speltkerner) 1 spsk. AMA Flydende 250 g cherrytomater i halve 1 finthakket løg 1 fed presset hvidløg 1 dl frisk, hakket persille saft fra 1 appelsin Salt og friskkværnet peber 50 g babyspinatblade
Husk: Spisepinde til ”spyd”