Oprindelse: AMA
Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, salt og AMA og ælt dejen grundigt i mindst 10 minutter. Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter. Slå dejen ned og form den til 6 store boller. Lad dem efterhæve ca. 30 minutter med et rent viskestykke over. Varm ovnen op til 250°. Sæt en bageplade i ovnen og lad den blive rigtig varm inden du bager pitabrødene på den. Rul bollerne flade, så de er ca. 1,5 cm tykke. Smid pitabrødene i ovnen på den varme bageplade og bag dem i ca. 1 minut. Vend dem og bag dem færdige i ca. 3-4 minutter.
Tip til fyld: Dræn vand eller olie fra en dåse tun. Findel tunkødet med en gaffel og tilsæt 1 spsk. skyr, 1 tsk. dijonsennep, 2 spsk. majs og 1 spsk. hakket peberfrugt. Pak pitabrød, tunsalat og frisk icebergsalat hver for sig til en lækker saml-selv madpakke.
3 dl lunkent vand (37°) 25 g gær 1 tsk. salt 1 spsk. AMA Flydende 250 g Italiensk hvedemel Tipo 00 eller Pizzamel 150 g Durum mel 50 g grahamsmel