Oprindelse: AMA
Pisk gær, æg og mælk sammen i en skål.
Tilsæt AMA Flydende, salt, fuldkornsmel og hvedemel og rør det sammen til en klistret dej. Kom tomater, oregano samt mozzarella skåret i små tern (og evt. kogte skinketern) i dejen og bland det godt.
Fordel dejen i smurte muffin-forme, brug gerne siliconeforme (fyld kun dejen 2/3 op i formen).
Læg en skive tomat på toppen af hver muffin og lad dem hæve 45 min.
Dryp med lidt ekstra AMA Flydende og bag dem ca. 30 min. ved 200°C .
Tips. Bruger du siliconeforme så lad dine muffins stå i formene til de er næsten kolde, så slipper de lettere formen.
Bag gerne en god portion til nedfrysning, så er der lidt at tage af til madpakkerne.
Videotips - Pizza muffins
18 stk (1 dl forme)
25 g gær 3 æg str. M 1½ dl mælk 50 g AMA Flydende (1/2 dl) 1 tsk salt 150 g fuldkornsmel – graham eller spelt 250 g hvedemel 2 store grofthakkede tomater 2 tsk oregano 125 g frisk (eller revet) mozzarella 1-2 store tomater samt ekstra AMA Flydende til pynt evt. 75 g. skinketern