Oprindelse: AMA
Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt AMA Flydende samt salt.
Rør melet i lidt af gangen og ælt dejen godt igennem til den er let, smidig og elastisk.
Lad den hvile tildækket 1 time.
Slå dejen ned og del den i to.
Rul hver dejklump ud til en stor firkant på ca. 30x30 cm.
Smør med pizzasauce, drys med skinke, ost og oregano og rul dejen sammen til en roulade. Skær hver roulade i 12 lige tykke skiver og læg dem med afstand
på en bageplade med bagepapir, 12 pizzasnegle pr. plade.
Lad sneglene hæve tildækket i ca. 30 min. og bag dem ved 2oo°C på næstnederste ribbe i ovnen ved traditionel varme 12-14 min.
Afkøl et par minutter inden servering. Frys dem evt. ned til senere.
Tips.
1/4 af hvedemelet kan evt. erstattes med grahamsmel eller fuldkornsdurummel.
Varier fyldet eller suppler med hakkede champignon, peberfrugt i tern, oliven i skiver eller hvad du holder af. Skinkestrimlerne kan erstattes med fx kylling, svitset hakket oksekød eller spegepølse.
Dejen kan også deles i tre og rulles ud til almindelige rundepizzaer. Bages ved 275°C nederst i ovnen ved traditionel varme i 6-7 min.
25 g gær 3 dl lunkent vand ½ dl AMA Flydende 1 tsk salt Ca. ½ kg hvedemel (evt. pizzamel) 1- 1½ dl pizzasauce eller pastasauce 200 g skinke i strimler 250 g revet mozzarella 1 tsk oregano