Oprindelse: AMA
Rør alle ingredienserne til krydderblandingen sammen.
Varm ovnen op til 100 grader. Smør nakkefileten på alle fire sider med krydderblandingen. Læg nakkefileten i stegegryden sammen med løgbådene og hæld bouillonen ved. Læg låg på og sæt gryden i ovnen 8 timer. Ovntemperaturen skal hele tiden være på 100 grader. I mellemtiden røres ingredienserne til barbecue marinaden sammen og stilles på køl.
Tag herefter kødet forsigtigt op af gryden og riv kødet i stykker med en gaffel. Vend barbecuemarinaden sammen med kødet.
Serveres som fyld i en grov sandwichbolle med coleslaw og evt. pommes frites til.
Tip. Har du god tid kan du lægge stegen med krydderblandingen i en frysepose natten over.
Jerngryde med låg (ovnfast) eller en stegeso
1,5 kg. nakkefilet 7 dl hønse- eller kalvebouillon 4 skalotteløg skåret i både
Krydderblanding 3 spsk. paprika 1 spsk. groft salt 1 spsk. grov sennep ¼ spsk. groft st. peber 2 spsk. mørk farin 2 fed presset hvidløg ½ tsk. knust chili 2 spsk. friskhakket timian Ca. 4 spsk. AMA Flydende Økologisk -------
Barbecue marinade
1½ dl ketchup ½ tsk. tabasco ¼ tsk. chiliflager 1 fed friskpresset hvidløg 2 spsk. brun farin 1 spsk. rødvinseddike