MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Risalamande
Risalamande
Oprindelse: AMA
4
personer
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
Flæk vanillestangen med en kniv, og skrab vanillekornene ud på et skærebræt. Bland kornene med 1 spsk. sukker. Kom vanillesukkeret i grøden. Hak mandlerne groft, og rør dem godt rundt i grøden.
Pisk fløden (må ikke være for stiv) og vend den i til sidst. Stilles i køleskab.
Retten serveres med en god kirsebærsauce (som kan købes på glas) eller prøv at lave en passionsfrugt/appelsin sauce i stedet for, eller server begge dele!
Passionsfrugt-appelsinsauce
Skrab frugtkødet og saften ud af passionsfrugterne. Kom frugtmassen i en gryde sammen med sukkeret. Pres appelsinen og hæld saften samt den fintrevne skal fra appelsinen i gryden. Kog op til sukkeret er opløst. Smag saucen til, tilsæt evt. lidt mere sukker. Hæld blandingen gennem en sigte. Afkøl! Serveres kold til risalamanden.
Historie
På trods af det franskklingende navn er Risalamande en helt igennem dansk ret fra slutningen af 1800-tallet.
INGREDIENSER
Kog en ½ portion risengrød (se opskrift). Husk at saltet skal udelades til risalamande! Ellers samme fremgangsmåden som til risengrød. Men lad grøden afkøle hurtigt, ellers står grøden og koger videre i den varme gryde. Og det er synd. Risalamanden må gerne have lidt bid!
Lad grøden afkøle helt, inden du tilsætter de øvrige ingredienser.
1 stang vanille
1 spsk. sukker
100 -150 gram smuttede mandler
ca. 2 ½ dl. piskefløde
Passionsfrugt-appelsinsauce
8 passionsfrugter (godt modne)
1 stor appelsin (økologisk)
ca. 100 g sukker
evt. 1 tsk. Maizena
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/risalamande.aspx
Frydensberg og Co