Oprindelse: AMA
Læg spidsbrystet i en stegegryde med låg eller en stegeso. Blend AMA Flydende, persille, hvidløg og citronskal med en stavblender til en grøn marinade og hæld den ud over kødet. Læg rosmarinkvistene oven på og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 125°C i 5-6 timer. Vend spidsbrystet et par gange. Læg kartoflerne i en lille bradepande ved siden af kødet og de sidste 2 timer af stegetiden lægges også hokkaido græskarret i bradepanden. Si skyen over i en gryde, skum fedtet af og kog skyen ind til det halve. Hvis der ikke er nok sky, kan skyen suppleres med bouillon og evt. jævnes med majsstivelse rørt ud i koldt vand. Halver græskarret, skrab kernerne ud. Skrab dernæst det gule kød ud af skallen og kom det op i et fad, der kan tåle at komme i ovnen. Åbn kartoflerne og skrab indmaden ud. Mos græskar og kartofler til en grov mos med en gaffel og rør det sammen med AMA Flydende, persille og parmesan. Smag til med salt og peber. Sæt mosen i ovnen, mens skyen sies og koges ind. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene og anret med kartoffel-græskarmos samt sky. Tip. Suppler evt. med god, grov salat af snittet kål fx en blanding af grønkål og spidskål.
1 oksespidsbryst eller tykkam ca. 1,2 kg ½ dl AMA Flydende Original ½ dl hakket persille 2-3 fed hvidløg Revet citronskal fra ½ ubehandlet citron 2-3 rosmarinkviste Salt, peber 1 hokkaido græskar eller butternut squash 6 bagekartofler (ikke for store) 2 spsk. AMA Flydende Original 1 dl hakket persille 1 dl frisk, revet parmesan 1 dl. oksefond.