Oprindelse: AMA
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt.
Smuldr margarinen i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem til den er glat.
Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den stå lunt og hæve i 30 min.
Slå dejen ned og del den i 8 lige store stykker.
Tril dem til lange pølser og sno dem omkring hver sin pølse.
Læg brødene på grillen ved ikke al for kraftig varme eller grill dem under låg (indirekte - læs mere om grill ved indirekte varme under ”Kartoffelpakker på grillen”.) Vend dem 4-5 gange under bagningen i ca. 15 min.
Jo tyndere dejen omkring pølsen er jo korte er bagetiden.
Man kan selvfølgelig også finde sig en god pind, skrabe barken af og holde pølsen ind mod pinden og sno dejen omkring pølse og pind. Bag dem over bål eller grill og juster afstanden, afhængig af hvor kraftig varmen fra gløderne er. Brødet bør bages, ikke brændes.
2 dl vand 25 g. gær 1 tsk. salt 50 g AMA Bage Ca. 400 g hvedemel 8 grillpølser