MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Søde sesamlår med håndtag og gulerødder
Søde sesamlår med håndtag og gulerødder
Oprindelse: AMA
4
personer
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
Søde sesamlår:
Rør honning, vineddike, AMA Flydende og sojasauce sammen og vend kyllingeunderlårene i marinaden. Læg dem i en bradepande på bagepapir og steg dem i en 200° forvarmet ovn (alm. ovnvarme) i ca. 35 minutter. Pensl med marinade 3-4 gange under stegningen. (resten af marinaden kasseres)
Drys lårene med tørristede sesamfrø, når de er stegt færdige.
Gulerødder:
Rist de hele (eller halve) gulerødder i AMA Flydende i en bredbundet gryde. Læg låg på og lad dem dampe/riste i ca. 10 minutter ved middel varme. Ryst gryden jævnligt.
Anret de dampede gulerødder på hele blade af hjertesalat.
Yoghurtdip:
Rør græsk yoghurt med presset hvidløg, eddike og flydende honning. Smag til med salt.
Tip:
Skær strimler af bagepapir og bind det omkring låret med lidt bomuldssnor, så børnene får et fint lille håndtag at holde i. Eller hak det nederste led af kyllingelårene med en stor kniv inden du steger dem. Så trækker kødet sig sammen under stegningen og et fint lille benhåndtag titter frem.
INGREDIENSER
Søde sesamlår:
8-12 kyllingeunderlår (ferske eller optøede)
1,5 dl flydende honning
0,5 dl vineddike
2 spsk. AMA Flydende
2 spsk. sojasauce
1-2 spsk. tørristede sesamfrø
Gulerødder og hjertesalat:
750 g tynde gulerødder (eller tykke, skåret i halve på langs)
2 hoveder hjertesalat
2 spsk. AMA Flydende
Yoghurtdip:
4 dl græsk yoghurt
1/2 fed hvidløg, presset
1 tsk. eddike (gerne hvidvinseddike eller hvid balsamico)
1 tsk. flydende honning
1 tsk. salt
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/soede-sesamlaar-med-haandtag-og-guleroedder.aspx
Frydensberg og Co