MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Spansk Æggekage
Spansk Æggekage
Oprindelse: AMA
4
personer
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200°.
Skyl kartoffelternene i koldt vand, til vandet er klart. Dup dem helt tørre i et rent viskestykke og steg dem gyldne ved middelvarme i AMA Flydende på en stor pande (kartoflerne skal kunne ligge i ét lag) til de er næsten møre. Det tager ca. 10 minutter. Huske at røre i kartoflerne jævnligt, så de får varme på alle sider.
Tilsæt hakket løg og hvidløg samt salt og peber de sidste 3 minutter af stegningen.
Hæld de stegte kartofler og løg i en smurt form og gerne en med slip-let belægning. En aflang brødform giver æggekagen en sjov og anderledes form, der er nem at skære i ensartede stykker, og hvis du forvarmer formen i ovnen i ca. 5 min. får æggekagen en flottere overflade.
Pisk æggene sammen med mælken og tilsæt salt og friskkværnet peber.
Hæld æggemassen over kartoflerne og rør i det, så alt er blandet godt sammen.
Bag æggekagen i ca. 20 min. Stik en pind eller lille kniv i æggekagen på det tykkeste sted. Den må ikke være flydende i midten. Er den det, så giv den 5 min. mere.
Vend den forsigtigt ud af formen og server med tomater i halve eller kvarte, agurk i tykke skiver og purløg i fine stykker på toppen eller i skåle ved siden af, så børnene selv kan vælge, hvad de vil have på.
Tips
Med peberfrugt
Prøv at komme marinerede peberfrugter i strimler på panden sammen med kartoflerne inden du hælder æggemassen over og bager den færdig i ovnen.
Spansk krydret
Steg ca. 8-10 skiver god chorizo pølse i små tern i AMA Flydende sammen med kartoflerne på panden. Det giver en dejlig og krydret smag. Chorizo pølse kan fås i både milde og hotte varianter.
Med ost
Tilsæt ca. 100 g ost i tern (fx Manchego, feta eller cheddar) til æggemassen inden du vender det sammen med kartoflerne. Drys evt. lidt mere ost på toppen de sidste 5 min. af bagetiden.
Tips.
Hvis du får en rest til overs, er den kolde æggekage god som pålæg til frokosten.
Du kan erstatte de rå kartoffeltern med en rest revne, kogte kartofler. Rist løgene i AMA Flydende på en stor pande og vend de revne kogte kartofler deri. Herefter samme fremgangsmåde som overfor.
INGREDIENSER
400 g kartofler i små tern
salt, peber
2 spsk. AMA Flydende
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
12 æg
1 dl mælk
1 1/2 tsk. salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
1 bakke små, lækre tomater fx San Marzano eller snacktomater
1 agurk
1 bdt. purløg
Godt brød med Bakkedal
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/spansk-aeggekage.aspx
Frydensberg og Co