Oprindelse: AMA
Pisk sukker og AMA til sukkeret er næsten opløst. Pisk æg i ét ad gangen. Kommer du alle æg i på en gang, skiller dejen. Sigt mel sammen med kanel, salt og natron og vend det i dejen sammen med revet græskar og hakkede nødder. Smør en springform (ca. 22 cm ) med AMA og hæld dejen i formen. Bag kagen ved 175° i ca. 60 minutter og lad den køle af.
Marengsspøgelser: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og salt og pisk til marengsmassen bliver blank. Det tager ca. 10 minutter. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt høje ”spøgelser” ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en 125° varm ovn i 1 time. Lad dem køle af og ”mal” øjne med smeltet chokolade.
Rør alle ingredienser til frostingen sammen og fordel den på kagen. Du kan også pynte med flødeskum eller glasur, hvis du har mere lyst til det. Pynt med marengsspøgelser, der står tæt sammen på hele kagen.
Kage: 400 g sukker 2,5 dl AMA Flydende 4 æg 300 g hvedemel 1 spsk. kanel 1 tsk. salt 2 tsk. bagepulver 350 g fintrevet hokkaido græskar (uden skal og kerner) 75-100 g hakkede pecannødder (valnødder kan også bruges)
Marengsspøgelser: 4 pasteuriserede æggehvider 2 dl sukker 1 nip salt Lidt smeltet chokolade til øjne
Frosting: 200 g flødeost 60 g flormelis fintrevet skal af 1 økologisk citron 3 spsk. citronsaft