Oprindelse: AMA
Rens og skyl sildefileterne grundigt i koldt vand og klip rygfinnerne af. Smør sennep på indersiden af sildefileterne og drys med hakket dild. Fold sildene sammen. Bland rugmel med salt og peber og vend sildefileterne i blandingen. Steg fileterne ca. 3-4 min på hver side i AMA . Læg dem i et dybt fad.
Kog lagen op nogle minutter til sukkeret er smeltet. Tilsæt æbleternene og lad dem koge med 1 min. Æblerne skal kun lige blancheres. Læg løgene ovenpå sildefileterne og hæld æblelagen over. Lad sildene trække i køleskab mindst et par timer.
Serveres med groft rugbrød og Bakkedal til.
6 sildefileter 2 spsk. sennep 3 spsk. rugmel ½ dl finthakket dild 1 tsk. salt peber AMA til stegning
Lage 2 dl eddike ½ dl vand 1½ dl rørsukker 3 laurbærblade 8 hele peberkorn 1 kvist timian
1 stort rødløg skåret i skiver 1-2 røde æbler m/skræl skåret i tern eller både.