Oprindelse: AMA
Lad AMA bruse op i en varm gryde og svits løg heri til de tager lidt farve og bliver bløde. Tilsæt hvidløg, selleri og sweet potatoes i grove stykker. Tilsæt timian og bouillon eller suppe og lad det hele koge ca. 20 minutter. Blend suppen ad flere omgange til den er helt cremet og ensartet. Hæld den tilbage i gryden, kog op og smag til med chili, salt og peber. Rør til sidst cremefraiche i og server straks, evt. toppet med sprøde rodfrugtchips og friske basilikumblade.
2 spsk. AMA Flydende 1 lille løg, hakket 1 fed hvidløg, finthakket 2 stængler selleri, finthakkede 800 g sweet potatoes, skrællede 1 tsk. timian 1 liter hønsebouillon eller klar suppe 1/2 finthakket chili (eller efter temperament) salt og friskkværnet peber 1 dl cremefraiche, 9 % eller 18 %
Evt. topping: Rodfrugt chips 1 dl friske basilikumblade