Oprindelse: AMA
Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt salt og revet ost. Smuldr AMA Bage i fuldkornsmelet og rør det i. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve lunt i 30 min. Del dejen i 12 lige store stykker og tril dem til aflange grissini, tril dem til sidst i lidt ekstra revet ost. Læg dem på bagepladen, lad dem hæve lunt i 30 min. og bag dem ca. 10 min. ved 210°C. Kog pastaen aldente som anvist og skyl godt i koldt vand. Rør en dressing sammen af pesto, balsamico og AMA Flydende og smag til med salt og peber. Vend pastaen i dressingen og lad det trække mens grøntsagerne snittes. Halver tomaterne og skær peberfrugterne i små tern. Bland grøntsagerne og hakket basilikum i salaten og server med grissini. Salaten kan med fordel laves aftenen før og kommes i en bøtte lige til at tage med sammen med de lækre ostegrissini. Tips. Suppler gerne pastasalaten med flere grøntsager fx agurk, sukkerærter, grønne ærter, gulerod eller broccoli. Grissinierne kan med fordel fryses og lægges ved madpakken frosne. De tør hurtigt op.
Ostegrissini 25 g gær 1½ dl vand 1 tsk salt 50 g revet ost 25 g AMA Bage 100 g fuldkornsmel fx. Grahamsmel eller grahamsspelt 150-200 g hvedemel Ekstra revet ost til udrulning 250 g pasta f.eks. skruer eller penne 1 spsk Pesto m. soltørret tomat 1 spsk hvid balsamico 2 spsk AMA Flydende Økologisk Salt, peber 250 g cherry tomater 1 gul og 1 rød peberfrugt 1 bdt. frisk basilikum