Oprindelse: Mette Blolmsterberg
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, sukker, mel og bagepulver godt og pisk det derefter med alle æggene, til dejen er helt glat. Smelt smørret i en lille gryde og pisk det med i dejen. Tilsæt kærnemælken og hvidtøllen. Riv det yderste af citronskallen fint og pres saften. Kom begge dele i dejen.
Smelt smørret i en lille gryde og pisk det med i dejen. Tilsæt kærnemælken og hvidtøllen. Riv det yderste af citronskallen fint og pres saften. Kom begge dele i dejen.
Smør vaffeljernet med lidt smør og bag vaflerne ved god varme, til de er gyldne. Servér med god marmelade, flormelis eller god vaniljeis til.
½ stk. vaniljestang, Polynesisk 45 g sukker 300 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 4 stk. æg (str. L) 100 g. smør 3 dl. kærnemælk 1 stk. hvidtøl ½ stk. økologisk citron, vasket