Brunede kartofler på 3 måder

Ingredienser

4 personer

 

INGREDIENSLISTE

På panden

130 g. sukker

20 g. AMA perfekt til bagning

425 g. kartofler fra glas

 

I airfryer

425 g. kartofler fra glas

75 g. brun farin

15 g. AMA perfekt til bagning

 

I ovnen

425 g. kartofler fra glas

75 g. brun farin

15 g. AMA perfekt til bagning

Sådan gør du:

På panden

  1. Dræn kartofler og dryp dem af. Sæt dem til side, indtil de skal bruges.
  2. Kom sukker på en pande.
  3. Opvarm panden ved middel varme. Lad sukkeret smelte helt.
  4. Tilsæt så AMA perfekt til bagning og vend det godt rundt i karamellen.
  5. Tilsæt herefter drænede kartofler fra glas og steg dem i 10 minutter.
  6. Tag panden af varmen og server de brunede kartofler til julemaden.

 

I airfryer

  1. Dræn kartoflerne godt.
  2. Kom et stykke tilklippet bagepapir ned i din airfryerkurv (behøves du ikke, hvis din kurv er uden huller). Kom kartofler, sukker og AMA Perfekt til bagning i.
  3. Bag det hele i din airfryer ved 180 grader i 15-20 minutter. Sørg for at ryste kurven undervejs.
  4. Tag dem ud og server med det samme.

 

 

I ovnen

  1. Dræn kartoflerne godt.
  2. Kom bagepapir i et lille ildfast fad og kom kartofler, sukker og AMA Perfekt til bagning i.
  3. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader alm. ovn i cirka 45 minutter. Sørg for at vende dem med en ske flere gange under bagningen.

 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA 

Andre gode forslag