Skip to content
  • Produkter
  • Opskrifter
  • Produkter
  • Opskrifter
  • Om AMA
  • Kontakt
  • Om AMA
  • Kontakt

Kontakt os

Dragsbæk A/S

Tilstedvej 73
DK-7700 Thisted

Tlf: +45 97 92 27 44
Mail: kontakt@ama-tips.dk

AMA på Instagram

Har du fundet grillen frem? Kartofler, asparges og Har du fundet grillen frem?
Kartofler, asparges og laks - nemmere bliver det ikke at lave et helt måltid på grillen! 

Der er en helt særlig magi over alt, der grilles og med gode råvarer, behøver man ikke gøre det store. Hyggeligt, nemt og ikke mindst lækkert – præcis som vi bedst kan lide det. 

1.	Rens kartoflerne og læg dem i en foliebakke. Kom AMA Flydende på og drys med salt og peber.
2.	Læg den hele lakseside i en anden foliebakke. Kom AMA Flydende på, drys med salt og peber, læg skiver af citron på, frisk dild og hæld 1 dl hvidvin i bunden af bakken. 
3.	Knæk asparges og læg dem i en tredje foliebakke. Top igen med AMA Flydende samt salt og peber.
4.	Opvarm grillen til 250 grader.
5.	Sæt bakken med små kartofler på indirekte varme og lad dem bage i 30-40 minutter. Vend dem indimellem. 
6.	Hak dild og hvidløg fint og vend det med creme fraiche og salt for en nem dip.
7.	Efter 20 minutter sættes bakken med laks på. Steg det i cirka 20 minutter. 
8.	Det sidste der skal på grillen er aspargesene, der skal have 10-15 minutter. Vend dem godt undervejs. 
9.	Server de bagte kartofler med dild-dip, laks og stegte asparges.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk for AMA.
Sommersalat med grillet kylling Grillsæsonen er o Sommersalat med grillet kylling
Grillsæsonen er over os og her er vores Flydende med Chili & Hvidløg et genialt hack. Du kan nemlig bruge den som en nem marinade – så bliver det ikke nemmere at skrue op for smagen! 

Her har vi marineret kylling og lavet en lækker sommersalat, men kun fantasien sætter grænser.

Grillet, marineret kylling: 400 g. kyllingebryst, 2-3 spsk. AMA Flydende Chili & Hvidløg, Salt.

Sommersalat: 2 majskolber, ¼ spidskål, ¼ bundt forårsløg, 125 g. sukkerærter, 200 g. jordbær, 100 g. cherrytomater, 100 g. fetaost, 60 g. saltmandler.

Dressing: 2 tsk. sød sennep, 3 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft, 1 spsk. akaciehonning, salt/peber.

1.	Fjern bladene fra majskolberne og kog dem kort i saltet vand. 
2.	Rens kyllingebrystet og vend kyllingen i AMA flydende chili/hvidløg og lidt salt. Har du tid til det, så lad dem gerne marinere inden du griller dem.
3.	Grill kyllingebrystet i ca. 3-5 minutter på hver side alt efter tykkelse. 
4.	Grill også majskolberne, så de får farve og bliver varmet godt igennem. 
5.	Lav så salaten: Snit spidskål fint. Flæk sukkerærter på langs. Hak forårsløg fint. Skær jordbær i kvarte. Halvér cherrytomater. Skær majsene af kolben.
6.	Kom alle ingredienserne til dressingen op i en lille bøtte med låg og ryst det godt. 
7.	Kom alle tingene til salaten op i et fad, hæld dressingen over og vend det sammen.
8.	Top salaten med skiver af grillet kylling, smuldret feta og grofthakkede saltmandler.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk.
Madens bedste ven 💛 2 tidløse klassiker - Ama Madens bedste ven 💛
2 tidløse klassiker - Ama Flydende og Diamanter har mere til fælles, end man lige skulle tro.
Sommerkage med alle havens bær 💛 En skøn kage Sommerkage med alle havens bær 💛
En skøn kage til kaffebordet og den lækreste måde at bruge sommerens bær! 

Mazarinkage: 200 g. marcipan, 200 g. sukker, 100 g. AMA Perfekt til Bagning, 1 tsk. vaniljesukker, 1 knivspids salt, 3 æg og 90 g. hvedemel

Chokoladeovertræk: 100 g. mørk chokolade og 2 spsk. mælk

Creme: 200 g. mascarpone, 2,5 dl. piskefløde, 60 g. flormelis og 1,5 tsk. vaniljesukker.

Pynt: 100 g. friske bær.

1.	Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft og riv marcipan groft.
2.	Pisk AMA Perfekt til Bagning med sukker, vaniljesukker, salt og marcipan, indtil det er luftigt. Tilsæt æggene og pisk det godt i. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det godt i.
3.	Hæld dejen i en smurt springform (Ø20 cm) og bag kagen i ca. 25-30 min. 
4.	Smelt chokolade sammen med mælk i mikroovnen.
5.	Vend kagen med bunden opad på et fad. Fordel chokoladen over den afkølede mazarinkage og sæt på køl, så chokoladen kan størkne.
6.	Hæld alle ingredienserne til cremen i en skål og pisk, til du har en fast creme. Fordel cremen oven på kagen og pynt med friske bær.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk for AMA.
Sommertærte med grøntsager 💛 En smuk tærte t Sommertærte med grøntsager 💛 En smuk tærte til frokostbordet og du kan sagtens bruge lige de grøntsager, der er tilbage i køleskabet. Bedre bliver det ikke! 

Tærtebund: 110 g. AMA Perfekt til bagning, 100 g. hvedemel, 80 g. grahamsmel, æg, salt.

Fyld: 100 g. cherrytomater, ½ broccoli, 1 rød peberfrugt, ½ bundt friske asparges, 2 fed hvidløg, 5 æg, 1,5 dl. AMA Perfekt til Madlavning, 50 g. parmesanost, salt/peber.

1.	Start med tærtedejen. Skær smør i små tern og bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
2.	Ælt dejen sammen til du har en sammenhængende dej. Den begynder at samle sig jo mere du ælter. Sæt dejen på køl i 30 min.
3.	Rul dejen ud i lidt hvedemel til en cirkel med diameter på 24-25 cm. Placer i et tærtefad (Ø22 eller Ø23). Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel.
4.	Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.
5.	Halver cherrytomater. Skær peberfrugt i strimler. Skær broccoli i små buketter. Skær asparges i mindre stykker. Pres hvidløg. 
6.	Pisk æg sammen med madlavningsfløde, hvidløg og fintrevet parmesan. 
7.	Fordel grøntsagerne på tærtebunden. Fordel æggeblandingen ovenpå.
8.	Bages ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Vend den evt. undervejs, hvis din ovn bager lidt ujævnt. Drys med persille. 

Opskriften er udviklet af mummum.dk for AMA.
Sommer tarteletter 💛 Hvem elsker ikke tartelett Sommer tarteletter 💛
Hvem elsker ikke tarteletter?  Her får I opskriften med friske ærter og asparges – bedre bliver det ganske enkelt ikke! 

Tarteletfyld:
40 g. AMA Flydende
4 spsk. hvedemel
450 g. kyllingebryst
330 ml. AMA Madlavning 15%
½ l. vand
1 stk. hønsebouillonterning
100 g. friske grønne ærter
100 g. friske asparges
salt/peber

Andet:
12 stk. tarteletter
1 bundt frisk persille

1.	Bring en gryde med vand i kog og tilsæt bouillonterningen. 
2.	Rens kyllingebrysterne og kog dem i 20 minutter.
3.	Forbered grøntsagerne imens kyllingen koger: Rens de grønne asparges, skær dem i 2-3 cm stave, pil ærterne ud af bælgene og hak persille fint.
4.	Tag kyllingebrysterne op og trævl dem med en gaffel. Hæld bouillonvandet fra gryden over i en skål, det skal du bruge senere. 
5.	Smelt AMA Flydende i gryden og steg aspargesene kort. Tag dem fra i en skål.
6.	Smelt igen AMA Flydende og tilsæt så hvedemel. Steg melet kort af mens du rører konstant!
7.	Tilsæt lidt efter lidt AMA Madlavning og bouillonvand indtil saucen har den ønskede konsistens – rør stadig konstant! Lav gerne saucen lidt tykkere end du normalt vil, da grøntsagerne og kyllingen gør saucen en smule tyndere.
8.	Rør nu ærter, asparges og kylling i saucen. Smag til med salt og peber. 
9.	Anret i lune tarteletter og top med mere frisk persille. 

Opskriften er udviklet af @mummum.dk  for AMA.
Mørbradgryde 💛 Den sorte gryde, paprikagryde Mørbradgryde 💛 
Den sorte gryde, paprikagryde eller simpelthen bare mørbradgryde – kært barn har mange navne, og denne klassiker er vi mange, der har virkelig kær. 

Ingredienser:
1 løg
400 g. svinemørbrad
100 g. bacon i tern
200 g. cocktailpølser
salt/peber
1 spsk. paprika
30 g. AMA Flydende 
2 spsk. hvedemel
2,5 dl. mælk
70 g. tomatpure
2,5 dl. AMA Madlavning 7%
1 stk. hønsebouillonterning

320 g. ris

1.	Hak løg i tern.
2.	Fjern sener og andet fra mørbraden og skær den ud i tern.
3.	Steg bacontern i en gryde indtil det er sprødt. Herefter tilsættes løg, som får lov til at svitse 2 minutter. Hæld blandingen over i en skål.
4.	Hæld lidt AMA Flydende i gryden og tilsæt mørbradstykker sammen med salt og peber. Når mørbradstykkerne er brunet på alle sider, så tilsættes cocktailpølser.
5.	Lad det hele stege i 2 minutter og hæld det herefter over i skålen med løg og bacon.
6.	Lav nu saucen. Smelt AMA Flydende i gryden og pisk hvedemel i. Tilsæt mælk lidt efter lidt mens du pisker konstant, så du får en ensartet blanding. Når alt mælk er pisket i, tilsættes madlavningsfløde, tomatpure, paprika og bouillonterning. Pisk det hele godt sammen. Hvis saucen er for tyk, tilsætter du blot lidt ekstra mælk.
7.	Tilsæt nu alt det du har sat til side i skålen og alt væsken derfra. Lad det hele simre i 10-15 minutter inden du smager til med salt og peber. 
8.	Server med kogte ris.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk for AMA.
Rabarber crumble 💛 Har du også haven fuld af r Rabarber crumble 💛
Har du også haven fuld af rabarber? Så prøv denne nemme, lækre crumble! Den er så nem at lave, at du sagtens kan tage børnene med i køkkenet. 

Rabarberbund: 450 g. rabarber, 100 g. sukker.

Crumble:
150 g. AMA Perfekt til Bagning
140 g. hvedemel
200 g. marcipan
60 g. havregryn
140 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker

1.	Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
2.	Rens rabarberne og skær dem i små stykker af ca. 2-3 cm. Den angivne vægt er når du har renset og skåret dem.
3.	Vend rabarberstykkerne med sukker og lad det stå og trække, imens du forbereder crumbledejen.
4.	Bland alle ingredienserne til crumbledejen i en skål. Ælt det sammen med hænderne – varmen fra dine hænder, hjælper med at samle dejen. 
5.	Fordel rabarber i bunden af et smurt tærtefad på ca. 26-28 cm og fordel herefter din crumbledej ovenpå.
6.	Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-40 min – kig dog til den efter 25 min., da tiden kan svinge meget alt efter hvilken kageform og ovn, du bruger. Den skal være gylden og sprød på toppen.
7.	Tag din crumble ud af ovnen og lad den køle en smule af, inden du server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

TIP: Du kan sagtens forberede alle elementerne i god tid, så du blot skal fordele crumbledejen udover inden bagning. Dette gør, at det er en super nem dessert, da meget kan laves i forvejen.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk for AMA.
Følg os på Instagram

AMA

Dragsbæk A/S
Tilstedvej 73
DK-7700 Thisted
Tlf. +45 97 92 27 44
kontakt@ama-tips.dk

© 2024 AMA

Følg

Facebook-square Instagram Tiktok

MENU

Opskrifter
Om AMA
Kontakt

Se kontrolrapport
Cookie politik
Privatlivspolitik

  • Produkter
  • Opskrifter
  • Om AMA
  • Kontakt
kontakt@ama-tips.dk
+45 97 92 27 44

Tilstedvej 73
DK-7700 Thisted