Skip to content
  • Produkter
  • Opskrifter
  • Produkter
  • Opskrifter
  • Om AMA
  • Kontakt
  • Om AMA
  • Kontakt

Kontakt os

Dragsbæk A/S

Tilstedvej 73
DK-7700 Thisted

Tlf: +45 97 92 27 44
Mail: kontakt@ama-tips.dk

AMA på Instagram

Ingen juletid uden tarteletter 💛
Julen – og årets julefrokoster – nærmer sig med hastige skridt og dét betyder også tartelet-tid! Her får I den helt klassiske udgave med høns og asparges: 

Tarteletter (6 stk.)
300 g. kyllingebryst
1 stk. hønsebouillonterning opløses i 1,5 dl. varm vand. 
2 spsk. AMA Flydende original
2 spsk. hvedemel
240 g. asparges på dåse 
1,5 dl. AMA Madlavning 7%
6 tarteletskaller
Frisk persille til pynt
Salt/peber
Evt. agurk og tomat

1.	Rens kyllingebryst og kog dem i 20-25 minutter (alt efter tykkelse) i en gryde med vand, bouillon og salt.
2.	Tag kyllingebryst op og lad det køle en smule af, inden du river kyllingebrystet med to gafler. 
3.	Smelt AMA Flydende i en gryde og tilsæt så hvedemel. Pisk det hele godt sammen, så du får en “melbolle”.
4.	Tilsæt nu boullionvandet lidt efter lidt, imens der piskes. Fortsæt sådan indtil alt bouillonvandet er tilsat.
5.	Tilsæt herefter AMA Madlavning og rør godt indtil det har den rette konsistens.
6.	Tilsæt nu kylling samt aspargesnitter og smag til med salt og peber.
7.	Tarteletterne lunes i ovnen efter pakkens anvisning
8.	Server de lune tarteletter med fyldet og evt. agurk/tomat og frisk persille.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk
Hvordan laver man egentligt karbonader? Det er ti Hvordan laver man egentligt karbonader? 
Det er tid til endnu en af de klassikere, som vi alle sammen har smagt – men hvor mange har styr på, hvordan man laver dem? 🤷‍♀️ 

Karbonader med hvid sovs!
Karbonader: 500 g. hakket svinekød, 140 g. rasp, 2 æg, salt/peber,  AMA Flydende. 

Stuvede ærter og gulerødder: 25 g. AMA Flydende, 3 spsk. hvedemel, 1 AMA Madlavning 15%, 1 hønsebouillonterning, salt/peber, 130 g. frosne ærter, 130 g. gulerod.

Tilbehør: kartofler og persille. 

1.	Skræl kartofler og gulerødder og skær gulerødderne i små tern.
2.	Kog gulerødder og kartofler i hver deres gryde. Kog dem indtil de er møre. Tag dem af varmen og hæld vandet fra, når de er møre. Sæt dem til side.
3.	Skyl frosne ærter i lunkent vand til de er tøet op. Dræn dem for vand og læg dem til side sammen med gulerødderne.
4.	Del hakket svinekød i 4 store karbonader og form dem. Tag to skåle frem til paneringen. Pisk æg sammen i en skål og hæld rasp, salt og peber op i en anden. Vend først karbonaderne i æg og dernæst i raspblandingen.
5.	Opvarm en pande ved middel varme med AMA Flydende. Steg karbonaderne i ca. 4-5 minutter på hver side til de har fået farve og er gennemstegte. Tag panden af varmen og lad dem stå på panden og trække.
6.	Nu skal sovs laves: Varm en lille gryde op med AMA Flydende.
7.	Tilsæt hvedemel og pisk det sammen til en såkaldt “smørbolle”.
8.	Tilsæt AMA Madlavning lidt ad gangen imens der piskes. Rør godt, så du undgår klumper i sovsen. Smuldr bouillonterning i og til sidst tilsættes de kogte gulerodstern og ærter. Smag til med salt og peber.
9.	Server nu retten med de kogte kartofler, den sprøde karbonade og ikke mindst en masse stuvede gulerødder og ærter.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk for AMA.
Græskarsuppe – en efterårsklassiker 🎃 Skær Græskarsuppe – en efterårsklassiker 🎃
Skær alle grøntsagerne i grove tern, kog dem møre og blend. Dét er en opskrift, som alle kan finde ud af, og så er den ikke bare lækker – den holder dig også både mæt og varm 💛

Græskarsuppe:
2 løg
3 fed hvidløg
3 kartofler
1 hokkaidogræskar
2 gulerødder
2 tsk. stødt spidskommen
6 dl vand
1 stk. grøntsagsbouillonterning
330 ml AMA Madlavning 7%
Salt og peber
Derudover har vi toppet med: 4 spsk. cremefraiche, 60 g græskarkerner, 2 stk. æbler og lidt frisk timian.

1.	Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
2.	Skræl kartofler, gulerødder og hokkaidogræskar, og skær dem i mindre stykker på 2–3 cm.
3.	Tilsæt 2–3 spsk. olie i en stor gryde, og sautér løg, hvidløg, kartofler, gulerødder og hokkaidogræskar i 1 minut.
4.	Tilsæt spidskommen, og rør det hele godt rundt.
5.	Tilsæt herefter bouillonterning og vand.
6.	Lad det hele simre ved lav til middel varme, indtil grøntsagerne er helt møre. Lad låget stå på skrå, så lidt af vandet kan fordampe.
7.	Rist imens græskarkernerne på en tør, varm pande.
8.	Tilsæt AMA Madlavning, og blend det hele sammen med en stavblender, så du får en ensartet suppe. Smag til med salt og peber.
9.	Skær æblerne i små tern.
10.	Server med en klat kold cremefraiche, ristede græskarkerner, æbletern og lidt frisk timian.
Kanelsnegle til ferien? Tag børnene med i køkken Kanelsnegle til ferien?
Tag børnene med i køkkenet - så bliver det ikke meget bedre 💛 Et lille fif fra opskriften: brug sytråd til at ”skære” sneglene ud, så holder de den pæne, runde form. 

Dej:
100 g. AMA Perfekt til Bagning
2,5 dl. mælk
50 g. gær
2 æg
90 g. sukker
0,5 tsk. salt
600 g. hvedemel

Remonce: 180 g. brun farin, 4 tsk. stødt kanel, 100 g. AMA Perfekt til Bagning.

Glasur: 200 g. flormelis, 2 spsk. bagekakao, 4 spsk. vand. 

1.	Smelt AMA Perfekt til Bagning og tilsæt mælk. 
2.	Hæld det hele over i en skål og lad det køle lidt af, inden du opløser gæren i blandingen.
3.	Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
4.	Mel tilsættes lidt ad gangen. Ælt dejen indtil den er smidig og glat.
5.	Dæk dejen til og lad den hæve en time et lunt sted. 
6.	Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper. Lad AMA Perfekt til Bagning blive blødt.
7.	Når dejen er færdighævet, tages dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til et stort rektangel.
8.	Herefter smøres dejen først med blødt AMA Perfekt til Bagning. Fordel herefter din blanding af brun farin og kanel udover. Brug hænderne til at fordele det udover det hele.
9.	Dejen rulles stramt sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. Læg sytråden under din pølse 3-4 cm. inde. Tag fat i hver ende af sytråden og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
10.	Placer dem på en bageplade med bagepapir.
11.	Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
12.	Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
13.	Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
14.	Bag dem i ca. 10-15 minutter midt i ovnen til de er gyldne og færdigbagte. 
15.	Tag dem ud og lad dem køle af. 
16.	Rør glasur sammen af flormelis, kakao og vand til du har en tyk glasur. Fordel glasuren på sneglene.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk for AMA.
Det behøver ikke koste en formue at stege. Læg Det behøver ikke koste en formue at stege. 
Læg den klassiske gule flaske fra AMA i kurven næste gang, du handler, så får du gyldne resultater uden at sprænge banken.
Brune bananer? Perfekt til bananbrød! Denne opskr Brune bananer? Perfekt til bananbrød!
Denne opskrift bliver kun bedre, hvis du bruger de helt brune bananer, der har lagt lidt for længe i frugtskålen – faktisk er det den perfekte undskyldning til at bage et lækkert bananbrød.

Du skal bruge:
4 bananer
3 æg
200 g. AMA Perfekt til Bagning
300 g. sukker
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,75 tsk. natron
1 knivspids salt
50 g. mørk chokolade

1.	Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. 
2.	Smelt AMA Perfekt til Bagning og lad det køle af.
3.	Mos bananer og rør dem sammen med smeltet AMA Perfekt til Bagning og æg. Pisk det godt sammen.
4.	Vej hvedemel, sukker, bagepulver, salt og natron af i en skål.
5.	Vend forsigtigt de tørre ingredienser med de våde ingredienser. Rør til der ingen klumper er i dejen, men pas på ikke at overrøre dejen.
6.	Vend hakket mørk chokolade i dejen.
7.	Smør en brødform (20 x 11 cm) eller beklæd den med bagepapir og fordel dejen i formen.
8.	Bag brødet i midten af ovnen i ca. 1 time. Hvis den begynder at blive meget mørk i toppen, så kan du sætte en bageplade ind over brødet, så undgår du, at det får mere farve.
9.	Når du kan stikke en tandstik i brødet og den kommer op uden ubagt dej på, så er bananbrødet færdigt. Tag det ud og lad det køle af 30 minutter, inden du skærer i det.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk for AMA.
Så er der wienerschnitzler! Én af de retter hvor Så er der wienerschnitzler!
Én af de retter hvor der skal rigeligt på tallerkenen og hvor du ikke må spare på Ama Flydende – både kartofler og schnitzel skal være helt sprøde! 
Tip: Du kan med fordel koge kartoflerne dagen før til de brasede kartofler. 

Vi har brugt: kalveschnitzler, hvedemel, æg, rasp, AMA Flydende, citron, revet peberrod, kapers, ansjoser, frosne grønne ærter, salt/peber og kartofler.

1.	Skræl, halvér kartoflerne og kom i en gryde. Dæk kartofler med vand og kog dem i 15-20 minutter alt afhængigt af størrelse. 
2.	Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle ned – eller brug kartoflerne fra dagen før, hvis du har rester!
3.	Skær kartofler i store tern. Opvarm panden og kom AMA Flydende på.
4.	Herefter steges kartoflerne gyldne og sprøde på panden. Det tager cirka 10-12 minutter. Giv godt med salt og peber undervejs.
5.	Imens gives de frosne grønne ærter et opkog.
6.	Gør nu klar til panering af schnitzler. I en skål piskes et æg. Kom hvedemel i en anden skål og i en tredje, kommes rasp, salt og peber.
7.	Opvarm pande og kom AMA Flydende på. 
8.	Panér sschnitzlerne. Først vendes de i hvedemel, dernæst æg og til sidst rasp. 
9.	Kom schnitzler på panden og giv dem ca. 3 minutter på hver side ved mellem-høj varme.
10.	Imens schnitzler tilberedes, laves ”drengene”. Skær citron i skiver, læg et par ansjoser ovenpå, top med revet peberrod og kapers.
11.	Anret wienerschnitzel, brasede kartofler, grønne ærter og top schnitzlen med en ”dreng”.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk for AMA.
Helt klassiske fødselsdagsboller 💛 Om det er t Helt klassiske fødselsdagsboller 💛
Om det er til fødselsdag eller på en regnfuld efterårsdag, så er der intet, der slår helt bløde, lækre boller og her får I vores bedste opskrift. 

Fødselsdagsboller, 20 stk.:
Ingredienser: 5 dl. vand, 50 g. gær, 0,75 dl. AMA Perfekt til Stegning, 2 spsk. creme fraiche, 1 tsk. stødt kardemomme, 2 tsk. salt, 2 spsk. sukker, 900 g. hvedemel og 1 æg til pensling. 

1.	Gæren opløses i lunkent vand.
2.	Herefter tilsættes AMA Perfekt til Stegning, creme fraiche, salt, sukker, stødt kardemomme og til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret. Se videoen for konsistens.
3.	Dejen æltes godt og sættes til hævning i 1 time i en stor skål med et viskestykke over.
4.	To bageplader med bagepapir gøres klar.
5.	Dejen hældes ud på et bord med lidt hvedemel på. Vej bollerne af til omkring 75 g. pr. bolle. Tril dem til runde boller. Placer dem med lidt mellemrum på bagepladerne. 
6.	Bollerne skal efterhæve i 30 minutter. Imens varmes ovnen op til 200 grader alm. ovn. 
7.	Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg inden bagning.
8.	Bag en bageplade ad gangen i midten af ovnen i ca. 13-15 minutter.

Opskriften er udviklet af @mummum.dk for AMA.
Følg os på Instagram

AMA

Dragsbæk A/S
Tilstedvej 73
DK-7700 Thisted
Tlf. +45 97 92 27 44
kontakt@ama-tips.dk

© 2024 AMA

Følg

Facebook-square Instagram Tiktok

MENU

Opskrifter
Om AMA
Kontakt

Se kontrolrapport
Cookie politik
Privatlivspolitik

  • Produkter
  • Opskrifter
  • Om AMA
  • Kontakt
kontakt@ama-tips.dk
+45 97 92 27 44

Tilstedvej 73
DK-7700 Thisted