Hakkebøffer i cremet svampesauce

Ingredienser

4 personer

20 minutter

 

INGREDIENSLISTE

600 g. hakket oksekød

150 g. bacon i skiver

 

2 fed hvidløg

1 stk. løg

300 g. champignon

 

1 dl. vand

1 stk. oksebouillonterning

 

5 dl. AMA Perfekt til Madlavning 15%

0,5 tsk. sovsekulør

Salt/peber

Lidt frisk timian

AMA Perfekt til Stegning

 

800 g. små kartofler med skræl

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl kartofler og halver dem. Læg dem på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad. Hæld AMA Perfekt til Stegning på kartoflerne og drys med salt og peber.
  3. Bag dem i 25 minutter.
  4. Pres hvidløg eller skær det i små tern.
  5. Halver løg og skær det i tynde skiver.
  6. Rens champignon og del dem i halve.
  7. Opvarm en pande med AMA Perfekt til Stegning.
  8. Form 4 bøffer og drys dem med salt og peber.
  9. Steg dem 3-4 minutter på hver side ved middelhøj varme.
  10. Når de har fået stegeskorpe, tages bøfferne fra.
  11. Læg derefter bacon på og steg det sprødt. Tag det fra.
  12. Tilsæt hvidløg, løg og champignon til panden. Lad det stege et par minutter.
  13. Kog vand og opløs bouillonterningen der. Tilsæt bouillonvandet til panden.
  14. Tilsæt AMA Perfekt til Madlavning 15%, salt, peber og lidt sovsekulør. Rør godt rundt.
  15. Læg bøfferne ovenpå saucen og top med sprødt bacon og frisk timian.
  16. Server med de ovnbagte kartofler.

 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA

Andre gode forslag