Julekringle

Ingredienser

6-8 personer

 

Dej

50 g. AMA Perfekt til Bagning

1,5 dl. mælk

25 g. gær

1 stk. æg

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

1 tsk. stødt kardemomme

450 g. hvedemel

 

Remonce

100 g. AMA Perfekt til Bagning

100 g. marcipan

75 g. sukker

1 tsk. stødt kanel

0,5 tsk. stødt kardemomme

Økologisk appelsin, lidt skal

Sådan gør du:

Fremgangsmåde

  1. Smelt AMA Perfekt til Bagning.
  2. Tilsæt mælk. Det skal være lillefingervarmt.
  3. Hæld det hele over i en skål. Lad det evt. køle af lidt. Opløs gæren i blandingen.
  4. Sukker, salt og æg tilsættes.
  5. Mel og stødt kardemomme tilsættes lidt ad gangen. Nødvendigvis ikke det hele. Ælt dejen til den er smidig og glat.
  6. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time overdækket med et fugtigt viskestykke.
  7. Imens dejen hæver, gøres fyldet klar.
  8. Rør blødt AMA Perfekt til Bagning, marcipan, sukker, kanel og stødt kardemomme til en remonce. Tilsæt lidt fintrevet appelsinskal.
  9. Når dejen er hævet, så tages den ud på et bord drysset med mel. Vend dejen en smule rundt i melet og rul den herefter ud i et rektangel (ca. 35 x 40 cm.)
  10. Fordel remonce udover hele dejen og smør godt ud.
  11. Rul den stramt sammen (på samme måde, som når man laver kanelsnegle) til en pølse.
  12. Løft pølsen over på et stykke bagepapir.
  13. Brug en saks og klip ned langs din pølse (ikke klip hele vejen igennem).
  14.  Herefter fordeler du strimlerne til hver deres side, så de falder ud skiftevis fra side til side.
  15. Lad julekringlen efterhæve i 30 minutter.
  16. Varm ovnen op til 190 grader varmluft.
  17. Pensl stangen med et sammenpisket æg. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  18. Stangen bages i ca. 20 minutter, men hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  19. Tag bagepladen ud af ovnen og lad stangen afkøle på en bagerist inden servering.

Andre gode forslag