Ingredienser
6-8 personer
Dej
50 g. AMA Perfekt til Bagning
1,5 dl. mælk
25 g. gær
1 stk. æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
450 g. hvedemel
Remonce
100 g. AMA Perfekt til Bagning
100 g. marcipan
75 g. sukker
1 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt kardemomme
Økologisk appelsin, lidt skal
Sådan gør du:
Fremgangsmåde
- Smelt AMA Perfekt til Bagning.
- Tilsæt mælk. Det skal være lillefingervarmt.
- Hæld det hele over i en skål. Lad det evt. køle af lidt. Opløs gæren i blandingen.
- Sukker, salt og æg tilsættes.
- Mel og stødt kardemomme tilsættes lidt ad gangen. Nødvendigvis ikke det hele. Ælt dejen til den er smidig og glat.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time overdækket med et fugtigt viskestykke.
- Imens dejen hæver, gøres fyldet klar.
- Rør blødt AMA Perfekt til Bagning, marcipan, sukker, kanel og stødt kardemomme til en remonce. Tilsæt lidt fintrevet appelsinskal.
- Når dejen er hævet, så tages den ud på et bord drysset med mel. Vend dejen en smule rundt i melet og rul den herefter ud i et rektangel (ca. 35 x 40 cm.)
- Fordel remonce udover hele dejen og smør godt ud.
- Rul den stramt sammen (på samme måde, som når man laver kanelsnegle) til en pølse.
- Løft pølsen over på et stykke bagepapir.
- Brug en saks og klip ned langs din pølse (ikke klip hele vejen igennem).
- Herefter fordeler du strimlerne til hver deres side, så de falder ud skiftevis fra side til side.
- Lad julekringlen efterhæve i 30 minutter.
- Varm ovnen op til 190 grader varmluft.
- Pensl stangen med et sammenpisket æg. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Stangen bages i ca. 20 minutter, men hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
- Tag bagepladen ud af ovnen og lad stangen afkøle på en bagerist inden servering.