Ingredienser
10 stk.
INGREDIENSLISTE
5 dl. vand
15 g. gær
2 dl. havregryn
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
2 tsk. salt
2 spsk. AMA Perfekt til Stegning (flydende)
1 spsk. honning eller sukker
8 dl. hvedemel
Sådan gør du:
- Opløs gær i lunkent vand.
- Kom havregryn, salt, AMA Perfekt til Stegning (flydende) og honning i. Rør godt rundt.
- Tilsæt hørfrø og solsikkekerner.
- Tilføj så hvedemel og rør sammen, så du har en klistret dej. Kom husholdningsfilm over og sæt på køl til dagen efter.
- Dagen efter tændes ovnen på 230 grader varmluft.
- Tag dejen ud.
- Brug to våde skeer til at lave klatter af dejen på en bageplade med bagepapir.
- Drys bollerne med lidt havregryn og hørfrø.
- Kom bagepladen ind i ovnen.
- Hæld et lille glas vand ned i bunden af ovnen (så det skaber damp).
- Luk ovnen og lad bollerne bage i ca. 12-15 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA