Koldhævede morgenboller

Ingredienser

10 stk.

 

INGREDIENSLISTE

5 dl. vand

15 g. gær

2 dl. havregryn

1 dl. hørfrø

1 dl. solsikkekerner

2 tsk. salt

2 spsk. AMA Perfekt til Stegning (flydende)

1 spsk. honning eller sukker

8 dl. hvedemel

Sådan gør du:

  1. Opløs gær i lunkent vand.
  2. Kom havregryn, salt, AMA Perfekt til Stegning (flydende) og honning i. Rør godt rundt.
  3. Tilsæt hørfrø og solsikkekerner.
  4. Tilføj så hvedemel og rør sammen, så du har en klistret dej. Kom husholdningsfilm over og sæt på køl til dagen efter.
  5. Dagen efter tændes ovnen på 230 grader varmluft.
  6. Tag dejen ud.
  7. Brug to våde skeer til at lave klatter af dejen på en bageplade med bagepapir.
  8. Drys bollerne med lidt havregryn og hørfrø.
  9. Kom bagepladen ind i ovnen.
  10. Hæld et lille glas vand ned i bunden af ovnen (så det skaber damp).
  11. Luk ovnen og lad bollerne bage i ca. 12-15 minutter.
  12. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA

Andre gode forslag