Ingredienser
150-200 stk.
130 g. AMA Perfekt til Bagning
65 g. brun farin
65 g. sukker
1 stk. æg
1 tsk. natron
280 g. hvedemel
2 tsk. stødt kanel
¼ tsk. hvid peber
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kardemomme
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. stødt nellike
1 knivspids salt
Sådan gør du:
- Tag AMA Perfekt til Bagning ud i god tid, så det kan nå at blive blødt.
- Kom alle ingredienserne i en stor skål. Saml dejen med hænderne til den er helt ensartet.
- Pak den ind i husholdningsfilm og læg på køl i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Del dejen i fire. Rul hver klump dej ud til en lang pølse. Brug en kniv eller dejskærer til at skære små stykker af og form til pebernødder.
- Placer på en bageplade med bagepapir. Fortsæt sådan med alt dejen.
- Bag pebernødderne i 6-10 minutter alt efter ovnens styrke. Bag kun en plade ad gangen.
- Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
- Når de er helt kølet af, så pakkes de i en småkagedåse eller lufttæt beholder.