Pebernødder

Ingredienser

150-200 stk.

 

130 g. AMA Perfekt til Bagning

65 g. brun farin

65 g. sukker

1 stk. æg

1 tsk. natron

280 g. hvedemel

2 tsk. stødt kanel

¼ tsk. hvid peber

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødt kardemomme

2 tsk. vaniljesukker

½ tsk. stødt nellike

1 knivspids salt

Sådan gør du:

  1. Tag AMA Perfekt til Bagning ud i god tid, så det kan nå at blive blødt.
  2. Kom alle ingredienserne i en stor skål. Saml dejen med hænderne til den er helt ensartet.
  3. Pak den ind i husholdningsfilm og læg på køl i 30 minutter.
  4. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  5. Del dejen i fire. Rul hver klump dej ud til en lang pølse. Brug en kniv eller dejskærer til at skære små stykker af og form til pebernødder.
  6. Placer på en bageplade med bagepapir. Fortsæt sådan med alt dejen.
  7. Bag pebernødderne i 6-10 minutter alt efter ovnens styrke. Bag kun en plade ad gangen.
  8. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  9. Når de er helt kølet af, så pakkes de i en småkagedåse eller lufttæt beholder.

Andre gode forslag