Rabarbertærte med mandler og marcipan

Ingredienser

Fyld:
470g rabarber
1 spsk kartoffelmel
revet skal af 1 økologisk citron
100g sukker
evt. korn af 1 stang vanille

Smuldredej:
100g mandler
100g hvedemel
100g sukker
75g groft revet rå marcipan
100g AMA Bagning

Sådan gør du:

1) Rabarberne skæres i 1cm tykke skiver og lægges i en smurt tærteform (24cm i diameter).
2) Revet citronskal, sukker, vanillekorn og kartoffelmel blandes og drysses over.
3) Bland grofthakkede mandler, sukker, mel og marcipan i en skål og arbejd AMA Bagning godt ind i dejen med fingrene.
4) Smuldr dejen hen over rabarberne.
5) Kagen bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. (Varmluft 180 grader i 20-25 min.)
6) Serveres lun med creme fraiche, flødeskum eller vanille is.
Tips: Fryseegnet
Tips: Rabarbertærten kan også bages i kuglegrill i et ildfast fad 18x25cm. Bag tærten på indirekte varme ca. 15 minutter på ennytændt grill eller ca. 20 minutter på eftervarmen, hvis du forinden har grillet andet på kuglegrillen.

Andre gode forslag