Bananbrød med chokolade

Ingredienser

8 personer

1 time og 10 minutter

 

INGREDIENSLISTE

4 stk. banan

3 stk. æg

200 g. AMA Perfekt til Bagning

300 g. sukker

250 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

0,75 tsk. natron

1 knivspids salt

50 g. mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Smelt AMA Perfekt til Bagning og lad det køle af.
  2. Mos bananer og rør dem sammen med smeltet AMA Perfekt til Bagning og æg. Pisk det godt sammen.
  3. Vej hvedemel, sukker, bagepulver, salt og natron af i en skål.
  4. Vend forsigtigt de tørre ingredienser med de våde ingredienser. Rør til der ingen klumper er, men pas på med ikke at overrøre i dejen.
  5. Vend hakket mørk chokolade i dejen.
  6. Smør en rugbrødsform (20 x 11 cm) med smør eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen i formen.
  7. Bag brødet i midten af ovnen i ca. 1 time ved 180 grader varmluft i en forvarmet ovn. Hvis den begynder at blive meget mørk i toppen, så kan du sætte en bageplade ind over brødet, så undgår du, at det får mere farve.
  8. Når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller andet tyndt ned i brødet og den kommer op uden ubagt dej, så er bananbrødet færdigt. Tag det ud og lad det køle af 30 minutter inden du skærer i det.
  9. Opbevares i en plasticpose eller lufttæt beholder på køkkenbordet. Det kan også sagtens fryses.

 

Opskriften er udviklet af mummum.dk for AMA.

Andre gode forslag