Græskarsuppe

Ingredienser

4 personer

45 minutter

 

Suppe

2 løg

3 fed hvidløg

3 kartofler

1 lille hokkaidogræskar

2 gulerødder

2 tsk. stødt spidskommen

6 dl. vand

1 stk. grøntsagsbouillonterning

330 ml. AMA Perfekt til Madlavning 7%

2-3 spsk Ama Perfekt til Stegning

salt/peber

 

Toppings

4 spsk. creme fraiche

60 g. græskarkerner

2 stk. æble

Lidt frisk timian

Sådan gør du:

  1. Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
  2. Skræl kartofler, gulerødder og hokkaidogræskar. Skær dem i mindre stykker på 2-3 cm.
  3. I en stor gryde tilsættes 2-3 spsk. AMA Perfekt til Stegning.
  4. Herefter tilsættes løg, hvidløg, kartofler, gulerødder og hokkaidogræskar. Lad det sautere 1 min.
  5. Tilsæt stødt spidskommen.
  6. Rør det hele godt rundt.
  7. Tilsæt herefter 1 grøntsagsbouillonterning og vand.
  8. Lad det hele simre ved lav/middel varme, indtil grøntsagerne er helt møre. Lad låget stå på skrå, så lidt af vandet kan fordampe.
  9. Rist i mellemtiden græskarkerner på en tør varm pande.
  10. Tilsæt AMA Perfekt til Madlavning og blend det hele sammen med en stavblender, så du får en ensartet suppe. Smag til med salt og peber.
  11. Skær æbler i små tern.
  12. Server med en klat kold creme fraiche, ristede græskarkerner, æbler og lidt frisk timian.

 

Opskriften er udviklet af Mummum for AMA.

Andre gode forslag