Ingredienser
16 stk.
1 time og 40 minutter
Dej
100 g. AMA Perfekt til Bagning
2,5 dl. mælk
50 g. gær
2 stk. æg
90 g. sukker
0,5 tsk. salt
600 g. hvedemel
Remonce
180 g. brun farin
4 tsk. stødt kanel
100 g. AMA Perfekt til Bagning
Glasur
200 g. flormelis
2 spsk. bagekakao
4 spsk. vand
Sådan gør du:
- Smelt AMA Perfekt til Bagning. Tilsæt mælk.
- Hæld det hele over i en skål og lad det evt. køle lidt af, hvis det er meget varmt. Opløs gæren i blandingen.
- Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
- Mel tilsættes lidt ad gangen. Ælt dejen indtil den er smidig og glat.
- Dæk dejen til og lad den hæve i en time et lunt sted.
- Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper. Lad AMA Perfekt til Bagning blive blødt.
- Når dejen er færdighævet, så tages dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til et stort rektangel.
- Herefter smøres dejen først med blødt AMA Perfekt til Bagning. Fordel herefter din blanding af brun farin og kanel udover. Brug hænderne til at fordele det udover det hele.
- Dejen rulles stramt sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. Læg sytråden under din pølse 3-4 cm. inde. Tag fat i hver ende af sytråden og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
- Placer dem på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
- Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
- Bag dem i ca. 10-15 minutter midt i ovnen til de er gyldne og færdigbagte.
- Tag dem ud og lad dem køle af.
- Rør glasur sammen af flormelis, kakao og vand til du har en tyk glasur. Fordel glasuren på sneglene.
Opskriften er udviklet af Mummum for AMA.