Bradepandekage med Æble

Ingredienser

1 bradepande (24 personer)

Samlet tid: 55 minutter

 

INGREDIENSLISTE

Kage:

600 g. AMA Perfekt til Bagning

650 g. sukker

6 tsk. Vaniljesukker

6 tsk. Bagepulver

8 stk. æg

200 g. creme fraiche

2 dl. mælk

600 g. hvedemel

 

Æble-topping:

4 stk. æbler

50 g. sukker

1 spsk. stødt kanel

 

Sådan gør du:

  1. Tag AMA Perfekt til Bagning ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Sukker, blødt AMA Perfekt til Bagning, vaniljesukker og bagepulver piskes sammen med en elpisker til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter.
  3. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt.
  4. Vend forsigtigt creme fraiche og mælk i dejen. Pisk hvedemel i dejen.
  5. Kom bagepapir i en dyb bradepande og kom dejen i.
  6. Nu til æble-toppingen.
  7. Skyl æbler, halvér og fjern kernehuset.
  8. Skær æbler i tern og kom i en skål sammen med stødt kanel og sukker. Vend godt rundt til kanelsukkeret er fordelt på æbletern.
  9. Fordel æbleternene ovenpå bradepandekagen.
  10. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Du kan tjekke, om den er færdig ved at stikke en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke kommer ubagt dej med op, så er den færdig.
  11. Tag kagen ud og lad den køle lidt af, inden den serveres.

Opskriften er udviklet af Mummum for AMA.

 

Andre gode forslag