Julekrans med kanelremonce

Ingredienser

6 personer

1 time og 50 minutter

 

INGREDIENSLISTE

Dej

50 g. AMA Perfekt til bagning

1,5 dl. mælk

25 g. gær

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. stødt kardemomme

1 stk. æg

2 spsk. sukker

0,5 tsk. salt

450 g. hvedemel

 

Remonce

3 tsk. stødt kanel

60 g. sukker

60 g. brun farin

120 g. AMA Perfekt til bagning

 

Topping

1 stk. æg

20 g. mandelsplitter

2 spsk. perlesukker

Sådan gør du:

  1. Smelt AMA Perfekt til bagning. Tilsæt mælk. Lad det køle af, så det er lillefingervarmt.
  2. Hæld væsken over i din røreskål.
  3. Rør gær ud.
  4. Tilsæt sukker, vaniljesukker, stødt kardemomme, salt, æg og hvedemel lidt efter lidt (det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet).
  5. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 1 time.
  6. Imens dejen hæver, laves remonce.
  7. Rør blødt AMA Perfekt til bagning, brun farin, kanel og sukker, indtil du har en ensartet masse.
  8. Stil remonce til side.
  9. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel.
  10. Rul dejen ud til et stort rektangel på cirka 30×40 cm. Smør remonce på og rul det sammen til en lang pølse, som ville du lave kanelsnegle. Brug nu en saks til at klippe igennem pølsen på den lange led og lad den sidde sammen i den ene ende. Sno de to sammen og form en rund krans. Læg den på en bageplade med bagepapir.
  11. Opvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.
  12. Lad den efterhæve i den tid det tager at varme ovnen op. Pensl med sammenpisket æg og drys med mandelsplitter og perlesukker.
  13. Bag kransen i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Den skal være gylden.
  14. Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af inden servering.

 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA 

Andre gode forslag