Ingredienser
Ca 50 kager
INGREDIENSLISTE
500 g. hvedemel
4 tsk. bagepulver (el. 3 tsk. hjortetaksalt)
4 tsk. vaniljesukker
300 g. AMA Perfekt til bagning
200 g. sukker
2 stk. æg
Pynt
1 stk. æggehvide
Perlesukker el. hakkede mandler
Sådan gør du:
- Bland alle de tørre ingredienser sammen
- Tilsæt AMA Perfekt tilbagning i tern. Smuldr det sammen med hænderne eller brug en mikser.
- Tilsæt æg og rør det sammen til en fast dej.
- Sæt dejen på køl, så den bliver hård og nemmere at arbejde med. Den må gerne stå natten over.
- Form dejen til lange pølser, og skær dem ud i cirka 50 ens stykker.
- Form stykkerne til små kugler, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Husk at holde god afstand, så de ikke hæver ind i hinanden.
- Tryk kuglerne let med en gaffel, pensl dem med æg, og drys med perlesukker eller hakkede mandler.
- Bag i en forvarmet ovn ved 200°C i cirka 10 minutter, eller indtil de er let gyldne.
Tips: Børnene kan hjælpe med både at rulle og trykke kagerne ud.