Ingredienser
20 stk.
INGREDIENSLISTE
5 dl. vand
50 g. gær
0,75 dl. AMA Perfekt til Stegning
2 spsk. creme fraiche
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
900 g. hvedemel
1 æg til pensling
Sådan gør du:
- Gæren opløses i lunkent vand.
- Herefter tilsættes AMA Perferkt til Stegning, creme fraiche (eller andet surmælksprodukt), salt, sukker, stødt kardemomme og til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret.
- Dejen æltes godt og sættes til hævning i 1 time i en stor skål med et viskestykke over.
- To bradepander med bagepapir gøres klar.
- Dejen hældes ud på et bord med lidt hvedemel på. Vej bollerne af til omkring 75 g. pr. bolle. Tril dem til runde boller. Placer dem med lidt mellemrum på bagepladerne.
- Bollerne efterhæver i 30 minutter. Imens varmes ovnen op til 200 grader alm. ovn.
- Pensl forsigtigt med sammenpisket æg inden bagning.
- Bag en bageplade ad gangen i midten af ovnen i ca. 13-15 minutter.
Opskriften er udviklet af mummum.dk for AMA.