Leverpostej

Ingredienser

500 g hakket frisk svinelever*
250 g hakket spæk (eller andefedt)
1 finthakket løg
75 g AMA Stege
75 g hvedemel
4 dl fløde 9% eller sødmælk
2 æg
2 tsk salt, peber
1/2 tsk stødt allehånde

*Leveren her kan erstattes med ande- eller hønselever som optøes og blendes, ellers er opskriften den samme, dog kan ½ tsk.allehånde udelades.

OBS: Vi gør opmærksom på at leverpostejen KUN kan fryses inden bagning, hvis der er brugt frisk lever.

Tilbehør: ristede champignon og sprød bacon

Sådan gør du:

Rør lever, spæk og løg sammen.
Smelt AMA Stege i en gryde, tilsæt hvedemel og rør til det har suget margarinen. Tilsæt fløde lidt ad gangen mens der piskes og kogopbagningen godt igennem.
Sæt opbagningen til afkøling og rør den derefter i levermassen under kraftig omrøring (brug evt. elpisker).
Pisk æggene sammen og rør dem i levermassen.
Krydr levermassen med salt, peber og allehånde og kom den i en stor ovnfast skål eller 3 aluforme
Bag leverpostejen 3/4-1 time ved 175gr.C i vandbad. Server med ristede champignon og bacon.

Du kan fryse den rå leverpostej i aluformene og bage dem senere.
Den frosne leverpostej sættes i en kold ovn. Sæt ovntemperaturen på 180 grader, og bag leverpostejen i 1½ time.
Kan evt. efterbrune et par min. på grill. (Hold øje med grillen)

Andre gode forslag