Spicy frikadeller

Ingredienser

14 stk.

 

INGREDIENSER

500 g. hakket svinekød

salt

1 stk. rødløg

2 stk. gulerødder

1 lille rød peberfrugt

1 lille håndfuld persille

1 stk. æg

1 dl. mælk

3 spsk. hvedemel

1 tsk. paprika

Peber

 

AMA Chili & Hvidløg til stegning

Sådan gør du:

  1. Hak rødløg, peberfrugt og persille fint. Skræl gulerødder og riv på et rivejern.
  2. Rør hakket svinekød sejt med salt.
  3. Tilsæt så æg, mælk, hvedemel, paprika, peber og grøntsagerne.
  4. Rør farsen godt sammen.
  5. Hvis den virker for våd, så tilsæt lidt ekstra mel. Hvis den derimod virker lidt for tør, så tilsæt lidt ekstra mælk
  6. Sæt herefter farsen på køl i 30 min.
  7. Farsen formes til frikadeller. Et godt tip er at bruge en ske, som dyppes i vand imellem hver frikadelle. Form frikadellen mellem skeen og din håndflade.
  8. Varm en pande op med AMA Chili & Hvidløg til stegning (så får du de bedste og sprødeste frikadeller).
  9. Frikadellerne steges ved middelhøj varme i ca. 5 minutter på hver side.
  10. Tag dem af panden og læg dem evt. på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge noget af fedtstoffet.
  11. Server med det samme.

Andre gode forslag