Stor makronkage med creme og bær

Ingredienser

20 personer

 

Bund til makronkage

500 g. AMA Perfekt til Bagning

400 g. sukker

4 tsk. vaniljesukker

10 stk. æggeblomme

6,5 dl. mælk

4 tsk. bagepulver

450 g. hvedemel

 

Sprød top til makronkage

10 stk. æggehvide

4 tsk. vaniljesukker

430 g. sukker

250 g. makroner

 

Flødeskumscreme

7,5 dl. piskefløde

3 spsk. creme fraiche

3 tsk. vaniljesukker

1 stk. økologisk lime

100 g. creme fraiche

 

Pynt

1000 g. bær

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  2. Kom AMA Perfekt til Bagning i en skål og tilsæt sukker og vaniljesukker. Pisk godt med en elpisker.
  3. Del så æg i hvider og blommer. Tilsæt blommerne til skålen og pisk videre.
  4. Tilsæt mælk, bagepulver og hvedemel og pisk igen.
  5. Kom bagepapir i den dybe bradepande (som hører med til ovnen). Fordel dejen i bradepanden.
  6. Bag bunden i ca. 20-25 minutter.
  7. I mellemtiden laves marengs. Pisk hvider stive med en elpisker og tilsæt sukker og vaniljesukker lidt ad gangen. Pisk godt til du har en tyk og fast marengs. Det kan godt tage 5 minutters tid.
  8. Knus makroner i en pose og vend de knuste makroner i marengsen.
  9. Når kagen er forbagt smøres marengs på. Bag den yderligere 25 minutter.
  10. Lad kagen køle helt af.
  11. Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker til flødeskum. Vend creme fraiche i. Smag til med lidt limesaft og riv evt. skallen fra lime fint i.
  12. Skær bær i mindre stykker.
  13. Pynt kagen med skum og bær.

 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA

Andre gode forslag