Ingredienser
20 personer
Bund til makronkage
500 g. AMA Perfekt til Bagning
400 g. sukker
4 tsk. vaniljesukker
10 stk. æggeblomme
6,5 dl. mælk
4 tsk. bagepulver
450 g. hvedemel
Sprød top til makronkage
10 stk. æggehvide
4 tsk. vaniljesukker
430 g. sukker
250 g. makroner
Flødeskumscreme
7,5 dl. piskefløde
3 spsk. creme fraiche
3 tsk. vaniljesukker
1 stk. økologisk lime
100 g. creme fraiche
Pynt
1000 g. bær
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Kom AMA Perfekt til Bagning i en skål og tilsæt sukker og vaniljesukker. Pisk godt med en elpisker.
- Del så æg i hvider og blommer. Tilsæt blommerne til skålen og pisk videre.
- Tilsæt mælk, bagepulver og hvedemel og pisk igen.
- Kom bagepapir i den dybe bradepande (som hører med til ovnen). Fordel dejen i bradepanden.
- Bag bunden i ca. 20-25 minutter.
- I mellemtiden laves marengs. Pisk hvider stive med en elpisker og tilsæt sukker og vaniljesukker lidt ad gangen. Pisk godt til du har en tyk og fast marengs. Det kan godt tage 5 minutters tid.
- Knus makroner i en pose og vend de knuste makroner i marengsen.
- Når kagen er forbagt smøres marengs på. Bag den yderligere 25 minutter.
- Lad kagen køle helt af.
- Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker til flødeskum. Vend creme fraiche i. Smag til med lidt limesaft og riv evt. skallen fra lime fint i.
- Skær bær i mindre stykker.
- Pynt kagen med skum og bær.
Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA