Svenske peberkager – Børnenes favorit

Ingredienser

INGREDIENSLISTE

300 g. AMA Perfekt til bagning
1,5 dl. lys sirup
4 dl. sukker
2 tsk. kanel
2 tsk. ingefær
2 tsk. kardemomme
1,5 tsk. nellike
2 tsk. natron
3 stk. æg
12 dl. hvedemel

Sådan gør du:

  1. Kog AMA Perfekt til bagning, sirup, sukker og krydderier op i en gryde.
  2. Afkøl blandingen.
  3. Tilsæt æg, natron og mel, og bland det hele sammen til en dej. Dejen vil stadig føles en smule blød.
  4. Dæk dejen med plastfolie, og lad stå køligt i mindst 3 timer, gerne natten over.
  5. Lad dejen stå lidt udenfor køleskabet, så den bliver nemmere at arbejde med.
  6. Rul dejen tyndt ud, og udstik dejen i ønskede former.
  7. Bages i en forvarmet ovn ved 200°C i 8-9 minutter.
  8. Afkøl småkagerne på en bagerist, inden de pyntes med flormelis.

 

Tips

  • Børnene elsker at udstikke former og pynte.
  • Lav glasur med pasteuriseret æggehvide og flormelis, så er den nemmere at arbejde med.
  • Man kan pynte med alt fra kagepynt til chokoladeknapper og flerfarvet glasur.
  • En almindelig frysepose fungerer fint som sprøjtepose, bare husk at starte med et lille hul.
  • Peberkager kan også bruges til pynt, hvis man skærer et hul i dem inden bagning, så man kan trække en sløjfe igennem.

Andre gode forslag