Tærte med røget laks og asparges

Ingredienser

150 g AMA Bagning
100 g grahamsmel
100 g hvedemel
3 spsk. vand.
1 tsk salt
250 g varmrøget laks
Et bundt grønne asparges
3 æg
2 dl mælk
50 g revet parmesanost
Salt og peber
AMA Flydende til formen

Sådan gør du:

Smuldr AMA Bagning i melet, tilsæt salt og saml dejen med vandet. Stil den på køl i ca. 1 time.
Drys med mel og rul dejen ud på bordet, smør en tærteform på ca. 28 cm. med lidt AMA Flydende.
Læg dejen i formen og pres den godt ud i kanten. Prik bunden med en gaffel og forbag tærten i 15 min. ved 200 grader i enforvarmet ovn.
Del laksen i mindre, mundrette stykker og læg dem i formen sammen med snittede asparges.
Bland en æggemasse af æg, mælk, parmesan, salt og peber.
Hæld æggemassen over laksen og bag i forvarmet ovn nederst i ovnen i ca. 35 min. ved 200 grader.
Server laksetærten med frisk, grøn salat til.
Tip. Klip en stor plasticpose op og udrul dejen mellem de to stykker plastic, så går det nemmere.

Andre gode forslag