Boller i karry

Ingredienser

Boller
400-500 g hakket svinekød
1 lille løg, finthakket
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 dl mælk
Salt
Peber

Karrysauce
30 g ‘AMA Flydende’
2½ spsk. mel
3½ dl kogelage fra bollerne
Ca. 1 spsk. god karry
1 dl ‘AMA Madlavning 15%’
Salt
Peber

Servér med ris

Sådan gør du:

Boller:
Rør det hakkede kød med salt, peber, finthakket løg og æg. Tilsæt hvedemel og rør til farsen er fast og jævn.
Sæt en gryde med ca. 2 liter letsaltet vand over. Form små faste boller af farsen og kom dem i det kogende vand. Skru ned for blusset. Vandet skal være lige under kogepunktet og kun lige sitre lidt i overfladen.
Bollerne skal simre i 10-12 minutter.

Karrysauce:
Hæld ‘AMA Flydende’ i gryden, og tilsæt karry. Når er svitset af tilsættes melet. Rør det godt sammen til fedtstoffet er absorberet. Tilsæt kogelage fra bollerne, mens du pisker. Lad saucen koge ca. 3 minutter. Tilsæt ‘AMA Madlavning 15%’ og smag til med salt og peber og evt. mere karry efter smag og temperament.
Kom de kogte boller i saucen og varm dem igennem.
Kog ris som beskrevet på posen.

Andre gode forslag