Julestjerne med marcipan og citron

Ingredienser

4 personer

2 timer og 20 minutter

 

INGREDIENSLISTE

Dej

50 g. AMA Perfekt til bagning

30 g. gær

1 dl. creme fraiche

1 dl. vand

2 tsk. vaniljesukker

2 spsk. sukker

0,5 tsk. salt

400 g. hvedemel

 

Remonce

120 g. AMA Perfekt til bagning

1 stk. økologisk citron

100 g. marcipan

60 g. sukker

 

Topping

1 stk. æg

2 spsk. flormelis

Sådan gør du:

  1. Smelt AMA perfekt til bagning i mikroovn eller gryde. Lad det køle af.
  2. Opløs gær i lunkent vand.
  3. Tilsæt creme fraiche, sukker, vaniljesukker, æg, salt og smeltet AMA perfekt til bagning. Rør det godt sammen.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen smidig.
  5. Lad dejen hæve i en skål, hvor den har mulighed for at hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt til hævning et lunt sted i 1 time.
  6. Imens dejen hæver, så laves remonce. Bland blødt AMA Perfekt til bagning  med marcipan, sukker, lidt citronsaft og revet citronskal. Rør det godt sammen og sæt til side. Lad det stå ude ved stuetemperatur.
  7. Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med mel.
  8. Del dejen i 4 lige store boller.
  9. Hver klump dej rulles ud til en cirkel. Placer en tallerken på ca. 22 cm. på cirklen og skær rundt om tallerkenen med en pizzaskærer eller kniv.
  10. Gør et stykke bagepapir klar på en bageplade.
  11. Placer først én af bundene på bagepapiret. Smør med 1/3 del af remoncen.
  12. Placer en cirkel oven på. Smør med 1/3 del remonce igen.
  13. Placer igen en cirkel oven på og smør den sidste 1/3 del af remonce.
  14. Til sidst placeres den sidste cirkel oven på. Tryk det hele godt sammen.
  15. Placer en lille skål i midten. Du kan også se en video hér. 
  16. Skær ind til skålen 4 steder.
  17. Del hvert stykke i yderligere 4 stykker.
  18. Tag to ender og sno dem om sig selv to gange. Sådan fortsætter du med alle enderne.
  19. Læg et viskestykke over stjernen og lad den hæve yderligere 1 time et lunt sted.
  20. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  21. Pensl stjernen med et sammenpisket æg.
  22. Bag stjernen i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Den skal være gylden.
  23. Tag den ud af ovnen og lad dem køle af.
  24. Drys med flormelis i en lille si over og server med det samme.

 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA 

Andre gode forslag