1 dej – 3 småkager

Ingredienser

60 stk.

 

INGREDIENSLISTE

400 g. AMA Perfekt til Bagning

200 g. flormelis

400 g. hvedemel

1 stk. æg

 

1. Småkage

2 spsk. Bagekakao

1 stk. æggehvide

50 g. perlesukker

 

2. Småkage

50 g. mørk chokolade

 

3. Småkage

1 stk. æg

2 spsk. sukker

1 tsk. stød kanel

 

  1. Skær AMA perfekt til bagning i tern.
  2. Kom alle ingredienserne til grunddejen (undtagen æg) op i en skål. Begynd at ælte dejen sammen med hænderne.
  3. Tilsæt sammenpisket æg lidt efter lidt, indtil dejen samler sig (det er ikke sikkert du skal bruge alt ægget, da det også afhænger af størrelsen).
  4. Saml dejen til en ensartet dej.
  5. Del herefter dejen i 3.

 

1. Småkage

  1. Ælt bagekakao ind i dejen, så den bliver mørk. Tilsæt evt. lidt ekstra bagekakao, hvis den ikke bliver mørk nok.
  2. Form dejen til en pølse.
  3. Tag et stykke bagepapir og rul pølsen ind i det. Stram enderne godt til ved at sno dem. Det hjælper også med at gøre pølsen mere rund.
  4. Læg i køleskabet i minimum 2-3 timer.
  5. Inden bagning vendes den i æggehvide og rulles i perlesukker.

 

2. Småkage

  1. Hak chokolade groft.
  2. Ælt hakket chokolade ind i dejen.
  3. Form dejen til en pølse.
  4. Tag et stykke bagepapir og rul pølsen ind i det. Stram enderne godt til ved at sno dem. Det hjælper også med at gøre pølsen mere rund.
  5. Læg i køleskabet i minimum 2-3 timer.

 

3. Småkage

  1. Form dejen til en pølse.
  2. Tag et stykke bagepapir og rul pølsen ind i det. Stram enderne godt til ved at sno dem. Det hjælper også med at gøre pølsen mere rund.
  3. Læg i køleskabet i minimum 2-3 timer.
  4. Skær ud i tynde skiver. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanelsukker (sukker og kanel blandet sammen).

Bagning af småkagerne

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Gør bageplader klar med bagepapir.
  3. Pak dine forskellige småkager ud og skær i tynde skiver (ca. 0,75 cm.).
  4. Placer småkagerne med lidt mellemrum på bagepapiret.
  5. Bag én plade ad gangen i ca. 8-12 minutter. Hold øje med dem efter 6-7 minutter og vend evt. bagepladen undervejs, hvis din ovn bager ujævnt.
  6. Når de er let gyldne i kanterne, tages de ud og køles helt af, inden de pakkes i småkagedåser.

 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA 

Sådan gør du:

Andre gode forslag